Alper YOLDAŞ
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2009 00:00
Küresel kriz ortamında birçok şirket çalışanlarını işten çıkarırken, bazı şirketler ise tam tersi bir politika izleyip çalışanlarını ’şımartma’ yolunu tercih ediyor.
Kravat takmanın zorunluluğu olmadığı Borusan Lojistik’te çalışanların işe gidiş-geliş saatleri kontrol edilmezken, hafta içinde spordan dans derslerine, sinema gecesinden şirket barında ücretsiz ve limitsiz içki servisine, hafta sonları ise dalgıç kursundan dağcılık kulübüne kadar birçok sosyal aktiviteden yararlanma fırsatı sunuluyor. Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, şirket çalışanlarını bir anlamda ’şımarttıklarını’ vurgulayarak, "Sektörün en fazla ücreti alan değil, ama en mutlu çalışanları bizdedir. İnsan kaynağına verdiğimiz bu önem sayesinde küresel krizin damgasını vurduğu 2008 hedefimizi 5 puan aşarak, yüzde 40’lık büyümeyle kapattık. 2008 cirosu 270 milyon
dolar oldu" dedi.
İlk lojistik şirketiGürgenç, geçtiğimiz kasım ayında ilk ve tek uluslararası insan kaynağı standardı olan IIP (Investors in People-İnsana Yatırım Yapanlar) sertifikasını aldıklarını belirterek, "Bu sertifikayı alan ilk Türk lojistik şirketiyiz. Zaten Türkiye’de sadece 5 şirket IPP sertifikası alabilmiş durumda. Bu sertifika ile dünyada şirketleri arasında yüzde 10’luk dilime girdik" diye konuştu. 1991 yılında İngiltere’de geliştirilen IIP sertifikasını alabilmek için şirketlerin 10 gösterge ve 39 kriterin tamamını karşılaması gerektiğinin altını çizen Gürgenç. "Tüm bu çalışmalar sayesinde çalışan memnuniyeti skorunu büro personelinde 75’ten 89’a, saha personelinde ise 54’ten 83’e yükseltmeyi başardık" dedi.
Gürgenç, şirket çalışanlarının hafta içi sadece Pazartesi günü işten sonra evlerine gitme fırsatı bulduğunu belirterek, haftanın diğer günlerinde birer aktivite olduğunu söyledi.
Baz istasyonunu katırla taşıdık
TELEKOM sektöründe özellikle 3G teknolojisinin hayata geçmesiyle baz istasyonlarının sayısında bir artış yaşanacağına dikkat çeken Kaan Gürgenç, "Çalışmalarımızı da yaptık. Baz istasyonlarının kurulumunda, helikopter, vinç, hatta katırları bile kullandık. İstasyonu yolu olmayan bir yere kurmanız isteniyorsa katırlara yükleyip götürüyorsunuz" diye konuştu.