Siemens'in hedefi cepte üçüncü büyük olmak

Güncelleme Tarihi:

Siemensin hedefi cepte üçüncü büyük olmak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Almanya'nın en büyük elektronik eşya üreticilerinden Siemens, cep telefonu pazarında hedefini büyüttü. Dünyanın üç büyük cep telefonu üreticisinden biri olmayı hedefleyen Siemens, bundan böyle her altı ayda bir yeni bir ürün çıkaracak.

Alman elektronik devi Siemens, Türkiye'de de piyasaya sunduğu C25 mini cep telefonuyla dünya piyasalarındaki rekabette yeni bir dönemece giriyor. Dünyanın üç büyük cep telefonu üreticisinden biri olmayı hedefleyen Siemens, bundan böyle her altı ayda bir yeni bir ürün çıkaracak. Bugüne kadar sadece GSM 900 ve GSM 1800 şebeke bazlı telefonlar üreten Siemens, Japonya ve Amerika pazarlarına da açılabilmek için bu bölgelerde kullanılan GSM frekanslarına uyumlu telefonlar geliştirecek. Ayrıca telefon ağırlığını 80 grama düşürecek.

C25'le başlayan bu yeni dönemin ikinci ürünü, çok sofistike özellikleriyle ‘‘business class’’ profili çizen S25 olacak. S25'ler haziran ayında bazı Avrupa ülkelerinde, ağustos ayında da Türkiye'de piyasaya çıkacak.

Siemens, yeni global hedeflerine ulaşmak için Almanya'nın Düsseldorf kenti yakınlarındaki Kamp-Lintfort fabrikasında haftada 144 saatlik üretim gerçekleştiriyor. Bir grup Türk gazeteciye şirketin hedefleriyle ilgili bilgi veren yeni ürünlerden sorumlu müdür Henrik Brusgaard, Siemens'in faaliyette bulunduğu sektörler arasında cep telefonu üretimini ön plana çıkarma kararı aldığını belirterek, ‘‘Dünya pazarlarında niş aramak Siemens için artık tarih oldu. Bundan böyle saldırıya geçip pazarları fethedeceğiz’’ dedi.

Siemens'in son ürünü olan C25'ler 135 gram ağırlığında ve telefonda sadece ‘‘konuşmayı’’ ön planda tutan ortalama tüketiciyi hedef alıyor. Avuçiçi kadar aletin şarj dayanıklılık süresi 100 saat, konuşma süresi 5 saat.

S25 ise daha yüksek profilli kullanıcıları hedef alıyor. Dual band uyumlu bu ürün yabancı bir ülkede en iyi şebekeyi bulup otomatikman uyumlu hale geliyor. Kendi içinde modem ve browser'ı bulunan bu telefonla İnternet'te sörf ve alışveriş yapmak, faks çekmek, laptopla yazı geçmek, banka hizmetlerinden yararlanmak, hizmet verilen yerde trafik bilgisi almak, kartvizit göndermek, anketlere katılarak oy vermek, bilgisayar oyunları ve kumar oynamak mümkün. S25'ler Türkiye'de hizmete girmesi planlanan 1800 Mhz'lik üçüncü GSM şebekesine de uyumlu olacak.

Kamp-Lintfort'taki fabrikada 10 yıldır cep telefonu üreten Siemens, 700 bin marklık yatırım hacmini bu yıl sonundan itibaren 1 milyar marka çıkaracak. Geçen yıl 6 milyon adet cep telefonu satan Siemens, bu yılki rakamın 10 milyon olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyor. Gelecek yılın hedefi ise 20 milyon cep telefonu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!