Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2010 00:00
SEZON Pirinç, ramazan ayı öncesinde İtalya’da yetiştirilen Ermes Kırmızı Pirinç ile Peru’nun Siyah Fasulyesi’ni Türk tüketicisi ile buluşturdu. Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, “Kırmızı pirinç, antioksidan etkisi, yüksek lif oranı, B vitamini başta olmak üzere vitamin-mineraller bakımından zenginliği ve kolesterol içermemesi nedeniyle tercih edilen bir ürün” dedi. Siyah fasulyenin de özellikle Meksika, Brezilya, Küba, Guatemala, Dominik Cumhuriyeti mutfaklarında önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Erdoğan, “Siyah kuru fasulye etin yerini doldurabilecek seviyede protein ihtiva eder. Demir eksikliği yaşayan kadınlar için faydalı bir besin. Yüksek lif kaynağı olması kan şekerini dengeler. Tahıl bakımından zengin ürünlerle birlikte tüketildiğinde yüksek düzeyde protein edinilmesini sağlar” diye konuştu.