Sezginler ve Kerevitaş'a uyarı

Güncelleme Tarihi:

Sezginler ve Kerevitaşa uyarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2002 10:53

Borsa Yönetim Kurulu, özsermayeleri negatif hale gelen Sezginler Gıda ve Kerevitaş ile özel durum açıklamalarını gecikmeli olarak gönderen 8 şirketi uyaracak.

Haberin Devamı

Boyasan Tekstil hisselerinin ise işlem sırası, bankalarla olan görüşmeleri sonuçlanana ve hakkındaki iflas davasına ilişkin belirsizlikler ortadan kalkana kadar kapalı kalacak.

Borsa Yönetim Kurulu, tasfiye halindeki Emlak Bankası tarafından Boyasan Tekstil aleyhine açılan davada, şirketin icra takibine yaptığı itirazın kaldırılmasına ve iflas talebinin ilanına karar verildiğini hatırlattı.

Ayrıca, şirketin bankalarla finansal yeniden yapılandırma çerçeve anlaşması kapsamındaki görüşmelerinin devam ettiğini bildiren Borsa Yönetim Kurulu, bu görüşmeler sonuçlanarak, iflas davasına ilişkin belirsizlikler ortadan kalkıncaya kadar şirket hisselerinin işlem sırasının kapalı kalmasına karar verdi.

İKİ ŞİRKETE ÖZSERMAYE UYARISI

Öte yandan, Borsa Yönetim Kurulu, özsermayeleri negatif hale gelen Kerevitaş Gıda ile Sezginler Gıda Sanayi'nin uyarılmasına karar verdi. Kerevitaş Gıda'da gerçekleştirilen incelemeler sonucunda, şirketin 31 Aralık 2001 tarihli mali tablolarına göre özsermayesinin 36.3 trilyon lirayla negatif hale geldiği ve bankalara olan borçları ile vergi ve SSK borçlarını ödemekte sıkıntı yaşadığı belirlendi.

Haberin Devamı

Kurul, Sezginler Gıda'nın ise özsermayesinin 43.8 trilyon lirayla negatif hale geldiğini tespit etti.

Borsa Yönetim Kurulu, özel durum açıklamalarını gecikmeli olarak yapmaları nedeniyle 8 şirketin uyarılmasına karar verdi. Kurul, bu şirketlerden Boyasan Tekstil, Çarşı, Ege Seramik, Işıklar Ambalaj, Kardemir, Kerevitaş Gıda ve Sezginler Gıda'nın, aktifleriyle ilgili olarak yapılan değerlendirmenin sonucunu gecikmeli olarak gönderdiklerini belirledi. Ünal Tarım Ürünleri'nin ise olağan genel kurul toplantısına ilişkin kararı gecikmeli olarak gönderdiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!