Güncelleme Tarihi:
TÜRK TELEKOM ARENA'DAN EN SON FOTOĞRAFLAR
VARYAP-Uzunlar Ortak Girişimi tarafından Seyrantepe’de inşa edilen ve ekim ayında açılması planlanan Galatasaray’ın Türk Telekom Arena stadyumunda bir yandan çalışmalar hızla ilerlerken bir yandan da projeyi ihale bedeli olan 179 milyon 660 bin liraya tamamlamanın hesapları yapılıyor. İnşaatı geçtiğimiz yıl devralan ve bu zamana kadar yüzde 85’ini tamamlayan Varyap-Uzunlar’ın İcra Kurulu Üyesi Umut Kerem Yakar, stadın maliyetinin 179 milyon lirayı aşıp aşmayacağı konusunda, “Rakamı aşabiliriz ancak bu stad kâr amacı güderek yapılmadı. Şu anda ne TOKİ ne de Galatasaray bundan daha ucuza bir stad yaptıramaz” iddiasını ortaya koydu. Varyap-Varlıbaşlar Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ise “İnşallah zarar etmeyeceğiz ancak çok kâr da görünmüyor” dedi.
Maliyetine yapmak da kâr
Seyrantepe’deki Türk Telekom Arena’nın çok kârlı ve cazip bir iş olmadığını bildiklerini belirten Süleyman Varlıbaş, şunları söyledi: “Kârlı ve cazip değildi ancak bizim için çok önemli ve prestiji olan bir işti. Yalnızca bizim yapabileceğemiz bir iş olduğu için stadı inşa eden biz olduk. İnşallah 179 milyon lirayı aşmak gibi bir durum söz konusu olmaz. Stadı inşa etmiş olmak bile bizim için en büyük kârdır. Bütün bağlantılarımı yaptım. Stadı maliyetine yapmak bile bizim içim kârdır. Dünyada o büyüklükte, o özellikte bir iş bu kadar kısa sürede kimse tarafından yapılmamış. Böyle bir projeyi bizim yapmamız çok önemli. Allah’ın izniyle 179 milyon liraya tamamlayacağız.”
TOKİ yüzde 33’ünü verdi
İnşaat bedelinin şu ana kadar yüzde 90’ının karşıladıklarını ifade eden Süleyman Varlıbaş, şöyle konuştu: “Toplu Konut İdaresi’nden henüz yüzde 33’ünü aldık. İdare devletin kuruluşudur. Şahıs değil dolayısıyla bütçesi de var. Günü geldiğinde ödemelerin yapılacağını umuyoruz. İş bittiğinde de paramızı almış olacağız. Ancak projenin prosedüründen doğan bir gecikme oluyor. Önceden siparişleri verip, parasını ödüyoruz. Harcadığımız parayı daha sonra idareden alıyoruz.”
Kültür merkezi olacak
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Stat Komitesi Başkanı Işın Çelebi ise, stadın yalnızca futbol müsabakaları için değil eğlence ve kongre merkezi olarak da kullanılacağını belirterek, şu bilgileri verdi: “Türk Telekom Arena sadece 15 günde bir maçların yapıldığı bir alan olmayacak. Lütfi Kırdar gibi bir kongre merkezi olarak kullanılacak. Üstü kapandığında konserlerin düzenlendiği bir alan olacak ve eğlence sektörüne katkıda bulunacak. Burası, 49 yıl boyunca bir spor kompleksi, kültür ve eğlence merkezi olarak düşünülmesi gereken bir yer.”
Çatının kapaklarını 2011’de kulüp yapacak
GALATASARAY Spor Kulübü Mimari Projeler Müdürü Coşkun Peküstün, Türk Telekom Arena’yı tanıtmak amacıyla düzenlenen toplantıda, şu bilgileri verdi: “Oturma alanlarında en öndeki 8 sıranın yağmur almaya açık olması nedeniyle çatı iki taraftan 10’ar metre uzatıldı, ancak bu kısım şeffaf malzeme ile kaplanarak güneş ışığından faydalanma imkanı korundu. Çatının açılır-kapanır kapakları da 2011’de Galatasaray tarafından yapılacak. Kapakların takılması için şimdiki inşaatta rayların takılması gerekiyor. Kapaklar daha sonra da monte edilebilir. Metro da göz önüne alındığında stadın boşalmasının 45 dakikayı bulabileceğini düşünüyoruz.”
Telekom: 28 bin sporcuya destek verdik
TÜRK Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, eğitim, çevre ve spor alanında sosyal sorumluluk projelesine odaklandıklarını belirterek, “Geçen 10 yılda 28 bin sporcuya destek verdik. Türk Telekom olarak 5 yıl süreyle Galatasaray ve Trabzonspor’un ana sponsorluğunu, Fenerbahçe’nin co-sponsorluğunu üstlendik. TTNET ise, A Milli Futbol Takımları ana sponsorlarından biri olarak 3 yıldan beri destek veriyor” dedi.