Sevgilisi bile dalga geçti

Güncelleme Tarihi:

Sevgilisi bile dalga geçti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2012 00:00

Fransa Sanayi ve Üretim Bakanı Arnaud Montebourg, yerli malı kullanmaya özendirmek için ünlü Fransız markaları giyerek, mikser robot satan bir reklam fotoğrafı çektirdi. Sevgilisinin bile dalga geçtiği bakanla Cumhurbaşkanı François Hollande da, “Umarım mankenlik denemesi bundan öteye gitmez” diye alay etti.

Haberin Devamı

FRANSA’nın ‘güzel adam/beau goss’ diye anılan Sanayi ve Üretim Bakanı Arnaud Montebourg, Fransızları yerli malı kullanmaya özendirmek için ilginç bir yol seçti. Sanayi Bakanı Montebourg, Le Parisien gazetesine Fransa’nın ünlü yerli mallarını giyerek, mikser robot satan bir reklam fotoğrafı çektirdi. Fransa’daki ürün satan reklam dergilerindeki mankenlerin verdiği pozu vererek Fransızlara ‘Made in France’ alın diyen bakan Montebourg Fransızları şaşırttı.

TİMSAHI REDDETTİ

Fonda Fransız bayrağının renkleri bulunan fotoğrafta, elinde Fransız robot markası Moulinex’i tutan genç bakan, üzerinde denizci kıyafetleri ile ünlü marka Armor Lux tişörtü, kolunda Fransız saat markası Michel Herbelin taşıyor. Le Parisien gazetesinin Lacoste tişört önerisini ise, ‘lüks markanın kendi doğasını yansıtmadığı’ için reddediyor. Bakan konuyla ilgili verdiği söyleşide de büyük marketlerde ‘made in France’ reyonları oluşturulmasını öneriyor.

Haberin Devamı

UMARIM ÖTEYE GİTMEZ

Bakan’ın şaşırtan fotoğrafını yorumlayan sevgilisi ünlü gazeteci Audrey Pulvar ise, kendi hazırladığı televizyon programında, “Böyle bir fotoğraftan sonra onunla devam etmek hayli zor olacak” diyerek dalga geçti. Cumhurbaşkanı François Hollande da, “Umarım mankenlik denemesi bundan öteye gitmez” diye alay etti. Fransız İşadamları Derneği MEDEF Başkanı Laurence Parisot fotoğrafı “Çok seksi” bulduğunu söylerken, Fransız medyası ise internet sitelerinde, “Arnaud Montebourg, size bu mikseri alma isteği vermeyi başardı mı” diye sordu.

Lagarfeld: Hollande tam bir embesil

ÜNLÜ Fransız markaları sırayla zenginlerden yüksek vergi alan sosyalist Cumhurbaşkanı François Hollande’ı terkediyor. Dünyanın en zengin 4’üncü, Fransa’nın ise en zengin işadamı Bernard Arnault’nun Brüksel vatandaşlığına başvurmasının ardından, şimdi de Fransa’nın adeta sembolü olan ünlü moda markası Chanel’in tasarımcısı Karl Lagarfeld, Hollande’a ‘embesil’ dedi. Marie Claire dergisinin İspanya baskısına röportaj veren Lagarfeld, “Bu embesil, Zapatero’nun İspanya’ya verdiği zarar kadar Fransa’ya zarar verecek. Zenginlerden nefret ediyor. Bu çok korkunç. Onları cezalandırmak istiyor. Bu yüzden de kimse yatırım yapmak istemiyor. Herkes gidiyor. Yabancı yatırımcılar da artık Fransa’ya gelmiyor. Artık çark işlemiyor. Fransa, moda, parfüm ve bijuteri dışında hiç bir alanda rekabetçi değil. Diğer ürünler artık satılmıyor. Kim Fransız arabası almak istiyor ki. Ben almıyorum” diye konuştu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!