Sessiz sedasız süpürüyorlar

Güncelleme Tarihi:

Sessiz sedasız süpürüyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2015 22:55

Elektrikli süpürgeler temizlik konusunda olmazsa olmazlar listesinin başında geliyor. Son teknolojilerle geliştirilen yeni nesil elektrikli süpürge modelleri sessizlik, enerji ve güçle öne çıkıyor. Süpürge markalarının cirosu ise 840 milyon lirayı aştı.

Haberin Devamı

EV temizliğinin en önemli savaşçılarının başında elektrikli süpürgeler geliyor. Eskiden tek tuşa basıp çalıştırılan modeller ev temizliğinde devrim yaratmıştı. Ancak teknolojinin gelişmesi ise artık elektrik süpürgeleri bir tuşun ötesine geçti. Daha az elektrikle daha fazla çekiş gücü sağlayan motor teknolojileri, alerjiye karşı filtreler, kablosuz kullanım imkanı ve buharlı temizleme gibi seçenekler yeni nesil modellerin özellikleri arasında. Geliştirilen teknolojilerin sayısı arttıkça şirketler arasındaki rekabet de kızıştı. Paylaşılan bilgilere göre Türkiye’de 1 yılda 3 milyon adet elektrik süpürgesi satılıyor. Şirketlerin elde ettiği gelir 840 milyon lirayı aşıyor. Ortalama elektrikli süpürge fiyatı ise 280 lira civarında değişiyor. Ancak özelliklerine göre 3 bin liraya da elektrikli süpürge alabilmek mümkün. Bu hafta son teknolojilerle geliştirilmiş elektrikli süpürgeleri bir araya getirdik. 

Haberin Devamı

Toz torbasız teknoloji

Arçelik’in geliştirdiği ’S-7424’ adındaki model toz torbasız teknolojisiyle dikkatleri çekiyor. 2300 W motor gücüne sahip olan model, gövdeden emiş gücü ayarı ve multi siklon çok kademeli ayrıştırma özelliklerine sahip. Arçelik S-7424’ün satış fiyatı 349 TL.

BUHARLA TEMİZLİK

Bir süpürgeden daha fazlasını bekleyenler için buharla temizlik seçenekleri sunuluyor. Fakir’in geliştirdiği Magic Steam Vac, su filtreli ıslak kuru, buharlı temizleyici ve buharlı vakumlama olarak 3 farklı kullanım imkanı sunuyor. Kimyasal ve deterjan kullanmanıza gerek kalmadan temizlik sağlayan model  2 bin 99TL’lik fiyatla raflarda yerini alıyor.

KEDİ-KÖPEK BESLEYENLERE

Evinde hayvan besleyenlerin en büyük sorunu dökülen tüyler. Dökülen tüylerle başa çıkabilmek ise neredeyse imkansız. Evlerdeki bu sorunu çözmek için harekete geçen Dyson, DC52 Animal Complete modellerini geliştirdi. Patentli 54 adetlik ultra etkin ‘Dyson Cinetic’ özelliğini bulunduran model, mikroskobik partiküllerle kiri ayrıştırıyor. Bu sayede hayvanların tüylerini etkili bir şekilde emebilen süpürge modeli tüm zeminlerde kullanıcıların isteklerini yerine getirme hedefinde. Dyson DC52 Animal Complete’nin satış fiyatı 2 bin 800  TL.

İDDİASI SESSİZLİK

Elektrik süpürgeleri konusunda iddialı modellerle pazarda yer alan Rowenta, en sessiz olan modellerini kullanıcılara sunuyor. Bu modellerden biri de Rowenta Silence Force Extreme Cyclonic. 900 W gücünde bir motora sahip olan modelin sesi ise 68 desibel. Rowenta’nın modeli, HEPA 13 filtresiyle karbon ve mikro filtre sayesinde hijyen konusunda da iddialı. Rowenta Silence Force Extreme Cyclonic’in satış fiyatı 1049 TL.

KABLOSUZ SÜPÜRÜYOR

Elektrik süpürgelerinin en büyük sorunu kablo. Bu sorunu çözmek için harekete geçen LG, yeni süpürge modelinde kablo sorununu ortadan kaldırdı. ‘CordZero’ adındaki model, tıpkı bir cep telefonu gibi şarj ederek kullanılıyor. Yatay ve 2’si 1 arada dikey ve el süpürgesi olmak üzere 3 farklı seçenekle kullanıcılara sunulan LG CordZero’da akıllı inverter motor, otomatik yer belirleme ve otomatik takip, toz sıkıştırma teknolojilerini bulunuyor. LG ColdZero’nun satış fiyatları 2 bin ile 2 bin 800 lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

KASIRGA GİBİ
HEPA filtreli elektrik süpürgeleri ile dikkat çeken Vestel’in ‘Kasırga’ adındaki modeli 2000 W gücünde. 2.5 litreye kadar toz emebilen Vestel Kasırga, Multisiklon ve ‘Soft start’ teknolojisi sayesinde daha az elektrik tüketimi ve uzun ömürlü motora sahip.  Vestel Kasırga 350 TL’lik etiket fiyatıyla satılıyor.

OYUN DÜNYASI
Star Wars satışta
UZUN zamandan beri beklenen Star Wars Battlefront satışa çıktı. Battlefront’ta oyuncular, orijinal üçlemeden Darth Vader ve Boba Fett gibi en ünlü karakterleri seçerek, oynayabiliyor. PC, Playstation 4 ve Xbox One için üretilen oyunun fiyatı 240 TL’den başlıyor.

HAFTANIN TRENDİ
Apple Watch’lar için şarj standı
APPLE’ın akıllı saat modeli Apple Watch için özel tasarlanan şarj standı satışa çıktı. Hem 38 mm hem de 42 mm modellerde çalışan şarj aleti sayesinde Apple Watch’unuzu dik ya da yan konumdayken şarj edebilirsiniz. Ürünün fiyatı 279 TL.

Haberin Devamı

UYGULAMA
Snowden’ın favorisi
GİZLİ istihbarat belgeleriyle dünya gündemine oturan eski CIA ajanı Edward Snowden geçtiğimiz aylarda mesajlaşma konusunda favori uygulamasının ‘Signal’ olduğunu açıkladı. Mesajları ve aramaları şifreleyen uygulama, kimsenin sizi dinleyemeyeceğini iddia ediyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!