Sessiz devden 500 milyon $

Güncelleme Tarihi:

Sessiz devden 500 milyon $
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2015 01:04

YASSI çelik ve çelik boru üreticisi Tosyalı Holding ve Japonya’nın öncü şirketlerinden Toyo Kohan’ın 500 milyon dolarlık yassı çelik üretimi tesisinin temeli atıldı.

Haberin Devamı

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın, “Şu an itibariyle dakikada 5 bin metre boru üreten sessiz bir deviz’ açıklamasını yaptığı temel atma törenine, Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı. Törende ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Türk ve Japonya iş dünyası ile finans sektörünün yönetim kurulu başkanları ve temsilcileri yer aldı. Yatırımın 20 ayda tamamlanması hedefleniyor. Yaklaşık 500 milyon dolara ulaşacak yatırımın yüzde 51’i Tosyalı Holding ve yüzde 49’u Toya Kohan’a ait olacak. Türkiye’nin ilk ileri teknolojiye sahip ve yüksek katma değerli yassı çeliğinin üretileceği bu tesislerin ürünleri, otomotivden elektrikli ev aletlerine, bilişim ürünlerinden meşrubat kutularına kadar geniş bir yelpazede kullanılacak.

Haberin Devamı

10 MİLYON TON HEDEFİ

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı çelik sektörünün global ölçekte bir oyuncusu olduklarını söyleyerek “Şu anda yıllık 3.5 milyon ton kapasitemizle üretim yapıyoruz. 2017 itibariyle üretim hedefimiz 6 milyon ton, 2020 yılında ise 10 milyon ton üretime ulaşacağız” diye konuştu. “TANAP’ın da ana boru tedarikçisi olarak yer almak bizim için büyük bir gurur” diyen Tosyalı, dakikada 5 bin metre boru ürettiklerini kaydetti. Tosyalı 2015 ihracat hedeflerinin 805 milyon dolar olduğunu belirterek “Hükümetimizin 2023 yılı ihracat hedeflerine uygun bir şekilde, biz de Tosyalı Grubu olarak en az 1.5 milyar doların üzerinde ihracat hacmine ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Tosyalı, yeni yatırımla Türkiye’de tamamen ithal edilen bir ürünü yurtiçinde karşılayarak, cari açığın azalmasına daha fazla katkıda bulunacaklarını vurgulayarak “Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 250 bin metrekare alanda inşa edilecek bu yatırımla birlikte ülkemizin yıllık yaklaşık 500 milyon dolarlık ileri teknoloji ürünü çelik ithalatını ikame etmeyi planlıyoruz. Yine bu yatırımla birlikte Türkiye’ye 300 milyon dolarlık ek ihracat girdisi sağlayacağız” dedi. Toyo Kohan Yönetim Kurulu Başkanı Sumida Hirohiko ise, Osmaniye’deki fabrikanın yıllık üretim miktarının Japonya’daki tesisin üretim miktarı ile aynı olacağını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!