Seri üretim cağ kebabı

Güncelleme Tarihi:

Seri üretim cağ kebabı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2022 07:00

Türkiye’nin ilk cağ kebabı fabrikası Erzurum’da açıldı. Temeli 2020 yılında atılan OLET isimli fabrika, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi üyelerinin girişimiyle hayata geçirildi.

Haberin Devamı

50 milyon liraya mal olan fabrikadan, soğuk zincirle pişmiş ve çiğ olarak cağ kebabı gönderilecek. MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Fuat Demir, açılışta fabrikaya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Fabrikayı açmamızın sebebi bölgedeki küçükbaş hayvan varlığını artırmak, ekonomiye ve istihdama katkı sunmak. 35 milyon yatırım, 15 milyon da işletme maliyeti olmak üzere toplam 50 milyona mal olan fabrikamız ilçemize hayırlı olsun. Yatırım yapmak isteyen işinsanlarımıza Oltu OSB’de yerler bedava. Yatırımcıların yanındayız. Burada kentteki cağ kebapçılara ve restoranlara et satışı yapılacak. Ayrıca, 250 gramlık paketler halinde cağ kebapları vakumlanarak marketlerde satılacak ve ihraç edilecek.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!