Serbest Bölge’nin lobi faaliyeti

Güncelleme Tarihi:

Serbest Bölge’nin lobi faaliyeti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çorlu'da 2 milyon metrekare üzerinde kurulan ve yapımı süren Avrupa Serbest Bölgesi dış ülkelerdeki lobi faaliyetlerini sürdürüyor. ASB uzmanları, bugüne kadar Ortadoğu'dan Uzakdoğu'ya, Avrupa'dan Amerika'ya kadar her yerde 150 yabancı firma ile görüştü. Genel Müdür Bekir Kavruk, yabancı yatırımcıları birer lobi kuruluşu olarak görmek gerektiğini söyledi. Kavruk, serbest bölgenin ilk hedefinin yılda yaklaşık 1 milyar dolarlık ticaret hacmi gerçekleştirmek olduğunu sözlerine ekledi. Serbest bölge 1 Mart 1999'da resmen açılmıştı. O tarihten bu yana 15 milyon dolarlık ticari işlem gerçekleşti.

Şişli’de yeni bir Mudurnu açıldı

HIZLA büyüyen Mudurnu Piliç Lokantaları'nın sonuncusu Şişli Mecidiyeköy'de açıldı. Açılışa Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı. Bu lokanta, Mudurnu zincirinin kırkdördüncü halkasını oluşturuyor. Mudurnu Piliç, lokanta sayısını önümüzdeki yıl sonuna kadar 100, 2005 yılına kadar da 300 hizmet noktasına ulaştırmayı hedefliyor. Şirketin Genel Müdürü Ertuğrul Keskiner, bu yıl yurt içinden 228, yurt dışından da 11 yatırımcının franchise almak üzere başvurduğu, ama bunların içinden yalnız birkaç tanesinin seçilerek anlaşma yapıldığını söyledi.

Akmerkez’de dört animasyon

ETİLER Akmerkez Alışveriş Merkezi'nde bugünden itibaren 9 Aralık tarihine kadar dört ayrı animasyon başlıyor. Yiyecek-içecek katından başlayan ve diğer alanlara da yayılan bu gösteriler şöyle: Üç metre boyunda Little Rollo (dansediyor, ip atlıyor), Adam ve Eve adlı androidler, robot yüz Mike Michaels ve şarkıcı Mr. Rubben...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!