Seramik atığından perküsyon seti

Güncelleme Tarihi:

Seramik atığından perküsyon seti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2022 07:00

Kütahya Porselen ile NG Kütahya Seramik çalışanları Kütahya’daki moral gecesinde bir araya geldi. Eski çalışanların ödüllendirildiği gecede, tamamı şirket çalışanlarından oluşan 30 kişilik perküsyon ekibi sahne aldı.

Haberin Devamı

Sema Güral Sürmeli de geri dönüşüm kovalardan ve porselen vazolardan oluşan perküsyon setini çaldı. Sema Güral Sürmeli, hem çalışanlarından hem de kendisini izleyen babası Nafi Güral ve aile bireylerinden tam not aldı. Sema Güral Sürmeli, başlangıçta stres atmak için başladığı ritim tutkusunu, 1.5 aylık bir çalışmayla oluşturduğu 12 farklı enstrümanla, 30 kişilik bir orkestraya çevirip, hayalini nasıl gerçekleştirdiğini şu sözlerle aktardı:

‘ŞEHİTLERE ADIYORUZ’

“Uzun yıllardır böyle bir hayalim vardı ama bir türlü gerçekleştiremedim. Sonrasında tam olsun dedim. Pandeminin yeni başladığı bir dönemdi. Hayatım boyunca yaptığım bütün sporlar ve hobilerde bireysel şeyler yaptım. Her şey kendi başarım ya da kendi başarısızlığımdı. Arzu ettim ki, bir takım ruhuyla bir şeyler yapalım ve o ekibi ‘ben’ değil ‘biz’ haline getirelim. Herkese mail atmaya karar verdik. ‘Yarın öğlene kadar kimler bize başvururlarsa o arkadaşlarımızla ritim grubu olalım’ dedik. O arkadaşlarımız da, benimle birlikte sahneye çıkan arkadaşlarımdı. İstek üzerine, şimdi sırada dans grubu var. 30 Ağustos’un 100. yılı olması nedeniyle bu gecemizi Dumlupınar’da bizim için hayatını veren 137 bin şehidimize adayarak gerçekleştirdik. Ve tamamen tesadüfen 30 kişi olduğumuzu fark ettik.”

 

BAKMADAN GEÇME!