Şeb-i Aruz için tur fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Şeb-i Aruz için tur fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2010 14:42

Bir turizm acentası, Mevlana'nın 737. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Etkinlikleri kapsamındaki Şeb-i Arus Törenleri için 229 liradan başlayan fiyatlarla Konya'ya tur düzenliyor.

Haberin Devamı

ETStur Kültür Turları Müdürü Serdar Eşmeli, tüm dünyayı etkileyen felsefesi ile çağların ötesine seslenen Mevlana'nın hatırasının yaşatıldığı ve mirasının yeni kuşaklara tanıtıldığı Şeb-i Arus törenlerinin her yıl daha da artan bir coşkuyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Mevlana'nın sözleri, yaşamı ve felsefesiyle tüm dünyayı derinden etkilemiş büyük bir düşünür olduğunu vurgulayan Eşmeli, “Mevlana'nın Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri bu büyük insanın mirasıyla tanışmak için bize güzel bir fırsat sunuyor. Herkese hayatlarında en az bir kez bu güzel deneyimi yaşamalarını öneriyorum. Bu yıl sadece yurt dışından 5 bini aşkın kişinin Mevlana'nın çağrısına uyup Konya'ya gelmesi bekleniyor. Biz de ETStur olarak düzenleyeceğimiz turlarla 600'ü aşkın misafirimize, Şeb-i Arus'un insana yeni bir bakış açısı kazandıran güzelliklerini yaşatmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Şeb-i Arus turlarının 229 liradan başladığını ifade eden Eşmeli, şunları kaydetti:

“Bir gece yarım pansiyon otel konaklaması içeren turlara, Şeb-i Arus tören bileti de dahil. Tur kapsamında Konya'da ilk olarak, Selçuklu ve Osmanlı çinilerinin görülebileceği Karatay Müzesi gezilecek. Daha sonra Selçuklu dönemi mimarisinin en güzel örneklerinden İnce Minare ziyaret edilecek. Üçüncü olarak Mevlana Müzesi ve Alaaddin Camii gezilecek. Akşam birlikte Şeb-i Arus töreni izlenecek. Ertesi gün, önce Meram'da Tavus Baba Türbesi, ardından Akşehir'de, Türklerin yetiştirdiği en büyük mizah ustası Nasrettin Hoca'nın türbesi ziyaret edilecek. Yine Kütahya'da çini işlemeciliğinin özelliklerinin aktarılacağı bir çini atölyesi de tur kapsamında gezilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!