Scorp nasıl başarılı oldu?

Güncelleme Tarihi:

Scorp nasıl başarılı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2018 12:16

Dünyanın en samimi video uygulaması olarak yola çıkan Scorp 2014 yılından bu yana 8 milyon kullanıcıya ulaşmayı başardı. İşte Scorp'un kısa süredeki başarısının sırları...

Haberin Devamı

Türk girişimciler tarafından kurulan ve kısa sürede popüler hale gelen Scorp uygulaması dünyada da adından söz ettirmeye kararlı. Tamamı ülkemizde geliştirilen uygulama kullanıcıların konu başlıkları yarattıkları ve bunlara uygun içerik ürettikleri 15 saniyelik videolardan oluşuyor. Samimiyet konusunda iddialı olan uygulama dünyanın en samimi uygulaması felsefesini de edinmiş. Özellikle genç kesimin kendini oldukça rahat ifade edebilmesine olanak tanıyan Scorp, Amazon Web Service sayesinde başarısını perçinledi.

2014 yazında dört genç arkadaşın ortak fikri ile ortaya çıkan Scorp, konu başlığı odaklı bir video uygulaması eksikliğini gidermek için tasarlandı. 2015 yılında canlı yayına başlayan uygulama İstanbul ve ABD'de olmak üzere iki ofise sahip. 8 milyonun üzerinde kullanıcı sayısına ulaşan uygulama 22 milyonun üzerinde video yüklenme oranını yakalamayı başardı.

Haberin Devamı

Amazon Web Services ile altyapı sorunsuz ilerliyor

Amazon Web Services ile iş birliği sonucu kayda değer bir büyüme ivmesi kazandıklarını anlatan Scorp kurucuları, insanların videolarını rahatlıkla paylaşabileceği ve yorumlar alabileceği bir uygulama yapmayı hedeflediklerini belirtiyor. Amazon Web Services ile hızlı ve güvenilir altyapı olanaklarının yanında verimlilik konusunda da son teknolojilerden yararlandıklarını söyleyen Scorp yetkilileri bulut sistem seçiminde Amazon Web Services'ın kendilerine çok şey kattığını belirtiyor. Sunucu ve admin sorunları da yaşanmadığını belirten ekip ayrıca istihdam konusunda da kar ettiklerini belirtiyor.

İş geliştirme ve müşteri memnuniyeti odak noktaları

Amazon Web Services ile zaman kazandıklarını vurgulayan Övünç Dalkıran, gereksiz detaylarla uğraşmak yerine iş geliştirme ve müşteri memnuniyeti gibi daha önemli kavramları gündemlerine alabildiklerini söyledi. Bulut sistem ile daha büyük çaplı taleplere cevap verebildiklerini söyleyen Dalkıran ayrıca e-mail hizmetlerini de sorun yaşamadan gerçekleştirebildiklerini söyledi. Maliyetlerini de kolaylıkla tahmin edebildiklerinin altını çizen Dalkıran ayrıca IT sorunlarıyla da karşılaşmadıklarını belirtiyor.

Haberin Devamı

Scorp'un büyümesine 2018 yılında da devam edeceğini söyleyen kurucular, AWS sayesinde büyüme hızları için altyapılarının hazır olduğunu ve yazılım güncellemelerini saniyeler içerisinde gerçekleştirebildiklerini belirtiyor. AWS desteği ile yapı kuvvetlendirme desteği konusunda da sorun yaşamayan uygulama dünya genelinde yaygınlaşma konusunda emin adımlarla ilerliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!