Güncelleme Tarihi:
BAHÇEŞEHİR Üniversitesi’nin Berlin’de iki yıl önce kurduğu uydu kampus, ‘Alman yasalarına göre kurulmuş üniversite’ statüsü kazandı. Önümüzdeki dönemde; İşletme, İletişim Tasarımı, Üretim Tasarımı ve İç Mimarlık olmak üzere 4 bölüme 100 öğrenci kabul ederek eğitime başlayacaklarını söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “Eğitim dilimiz İngilizce olacak. Öğrenciler ‘Alman üniversitesi’ diploması alacak. Avrupa Birliği (AB) içinde Almanya’nın gücünü herkes biliyor. Bologna süreci gereği artık bu ülkede üniversite lisans eğitim süresinin sadece 3 yıl olduğunu anlattı. Yücel, “Almanya’da lisans programları 3 yıl. Öğrencimiz 1 yıl İngilizce hazırlık okusa 4 yıl. Okul bitince bu ülkede 18 ay iş arama hakkı var. İş bulursa oturma izni veriliyor. Alman diplomasıyla Schengen Vizesi engeli ortadan kalkacak. Gençlerimize AB kapısı ardına kadar açılacak” dedi.
TÜRKİYE’DEN DAHA UCUZ
BAU International Berlin’e dünyanın her yerinde öğrenci almayı amaçladığını anlatan Enver Yücel şöyle devam etti: “Almanya’nın sanayi gücünü ve şirket kültürünü dünya takdir ediyor. Biz de endüstriyel tasarıma ve işletme yönetimine odaklanarak başlıyoruz.
Batum’da tıp fakülteli Türk Üniversitesi açıyor
BAHÇEŞEHİR Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel, şöyle konuştu: “Şu anda Bahçeşehir Üniversitesi; Türkiye’de (İstanbul), ABD’de (Washington) ve Almanya’da (Berlin), bu ülkelerin yasalarına göre kurulmuş üç üniversite olarak faaliyet gösteriyor. Gürcistan’da da (Batum) tıp fakültesi olan bir üniversite kuruyoruz. Hong Kong’daki uydu kampüsümüzün ‘bir Amerikan, Alman ya da Türk üniversitesi olarak faaliyet görmesi’ hususunda da önümüzdeki günlerde karar vereceğiz” dedi
2023 hedefleri için eğitim reformu şart
TÜRKİYE’nin ekonomik performansının tüm dünyada dikkat çektiğini belirten Enver Yücel, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek, yıllık 500 milyar dolarlık ihracat yapan bir ülke olmak ve 2 trilyon dolarlık milli gelire ulaşmak istiyoruz. Bunun için yüksek teknojoji üreten bir ülke olmalıyız. ABD, Japonya ve Almanya başarılarını eğitim sistemlerine borçlu. Köklü eğitim reformu şart” dedi. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanvekili Coşkun İnce de, “Son yıllarda, her sektörde küresel markalar oluşması için hükümetin güçlü destekleri oldu. Ancak, Turquality destek programlarında neden hâlâ eğitim sektörüne destek yok? Bizce eğitim desteklenmeyi en çok hak eden sektörlerden. Türkiye eğitimde de küresel markalar çıkarabilmeli” dedi.