SC coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Siacoin ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

SC coin nedir Hangi borsalardan alınır Siacoin ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 19:40

Son zamanlarda kripto paralar çok fazla çeşitlilik kazandı. Bunlardan biriside Siacoin'dir. SC coin, blok zinciri tabanına sahip merkezi olmayan, dağıtılmış bir bulut depolama platformu olarak da bilinen Sia'nın yerel fayda belirteci olarak bilinir. Siacoin coin ise, anlık olarak yükselip düşüyor. SC coin nedir? Hangi borsalardan alınır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Siacoin (SC) coin, blok zinciri tabanına dağıtılmış olan, merkeziyetsiz bir bulut depolama platformudur. Sia coin, kullanıcıların kullanılmayan depolama alanlarına rahatlıkla erişim sağlayabilecekleri, bulut depolaması için güvensiz ve güvenli bir pazar yeri olarak da hareket eder.

SC Coin Nedir?

Sia coin, merkeziyetsiz bulut depolama platformu olarak da bilinen Sia projesinin bilinen para birimidir. Sia projesinin asıl amacı ise, blockchain teknolojisini kullanarak veri depolama piyasasını daha karşılanabilir ve daha etkin bir hale getirmeyi amaçlıyor. İşlemler ve anlaşmalar akıllı sözleşmeler için uygulanır. Aynı zamanda Siacoin, ağda depolama için ödeme yapmak amacı ile kullanılan bir değişim aracıdır. Projenin en temel amacı ise, "internetin omurga depolama katmanı" olmaktır.

Haberin Devamı

SC Coin Hangi Borsalardan Alınır?

Sia coin, Binance, Huobi Global, OKEx ve Upbit gibi çok önemli kripto para borsalarından kolaylıkla satın alınabilir. Güney Kore won ve ABD doları gibi çeşitli para birimleri, Ether (ETH) ve Bitcoin (BTC) gibi önemli kripto para birimleri ve stabilcoin Tether (USDT) gibi spot piyasalarda da sıkça işlem görüyor.

Sia Coin Ne Zaman Çıktı?

Sia coin projesi, bulut depolama hizmetleri sunan firmalardaki depolama sorunları, potansiyel güvenlik açıkları ve yüksek maliyetler nedeni ile piyasaya sürüldü. Özellikle de güvenlik sorunları ve depolama maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda uluslararası mecrada büyük bir ilgi odağı oldu. Sia coin, aslında revize edilmeden önce 2014 yılının Mayıs ayında duyurulan yeniden bir yıl sonra da, Mayıs 2015 yılının Mayıs ayında resmen başlattı ve 2015 yılının Haziran ayında da piyasaya sürüldü.

Sia coin, ilk defa 2013 yılının ortalarında David Vorick tarafından Rensselaer Polytechnic Institute'ta bilgisayar bilimi okuduğu sırada tasarlandı. Vorick'in 2013 yılının Eylül ayında bir HackMIT hackathon'da konsepti sunmasından çok daha kısa bir süre sonra projenin gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunan üniversite arkadaşı Luke Champine ile bu fikri e-posta yoluyla tartıştı.

Haberin Devamı

Sia Coin Ne İş Yapar?

Sia coin, Sia platformunda veri depolama karşılığında aylık kira ücretini ödemeye imkan tanır. Aynı zamanda hem madencilik yapıp hem de kazanç sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda da borsalarda gerçekleştirilen işlemler sonucu kar elde etmeye imkan tanır. Merkeziyetsiz bir bulut depolama alanın en lider projeleri arasında yer alan Siacoin, Google, Amazon gibi hizmet sağlayıcılarına göre çok daha uygun ücretler sunuyor. Aynı zamanda verilerinizin üçüncü partilerle paylaşılma olasılığını da önemli ölçüde engelliyor. Sia coin geleneksel bulut sağlayıcılarına göre çok daha hızlı ve güvenilir bir hizmet sunuyor.

Sia platformu dosyalarınızı ilk önce şifreler ve daha sonra da merkezsiz bir ağa dağıtır. Özel ve şifrelenmiş olan anahtarları ve tüm kişisel verilerinizi siz kendiniz kontrol edersiniz. Geleneksel bulut depolama platformlarının dışında, bir şirket ya da üçüncü bir parti kesinlikle hiçbir şekilde dosyalarınıza erişim sağlayamaz ya da dosyalarınızı kontrol edemez.

Haberin Devamı

Piyasada faaliyet gösteren diğer bulut depolama platformlarına göre de Sia’nın merkezsiz bulut depolama sistemi ise, %90 daha az masraf çıkartır. Buna bir örnek vermek gerekirse; Amazon S3 platformunda 1 TB boyutundaki tüm dosyalarınızı 1 ay süre ile depolamak isterseniz yaklaşık olarak 23 dolar ödemeniz gerekiyor. Sia coinde ise bu ücret sadece 2 dolar olarak bilinir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!