Güncelleme Tarihi:
CANLI YAYINLAYIN
“Bu oyunları oynayan vatandaşların güvenlerinin sarsılmaması ve çekiliş sonuçlarının daha fazla kitleye duyurulması için oyun çekilişlerinin, ülke genelinde yayın yapan bir televizyon kanalında yayınlanmasının gereği açık olduğu halde, değişiklik için hazırlanan yasa taslağı henüz yasalaşmamıştır. Bu nedenle 320 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin, ülke genelinde yayın yapan televizyon kanallarıyla anlaşma yapılmasına imkan verecek şekilde düzenlenmesi hususunda ilgili merciler nezdinde girişimlerde bulunulması önerilir.”
BİLETLER KAREKODLU OLSUN
Sayıştay raporunda, hem ikramiye çıkmamış biletler ile günü geçmiş biletlere ödeme yapılmaması hem de İdarenin iş yükünü azaltmak için 2012 raporunda da yer alan Bilgi İşlem ve Otomasyonun hayata geçmesi gerektiği önerisi tekrarlandı. Biletlere karekod ya da barkod basımının uygulanabilirliği konusunda araştırma yapılması dü önerildi. Raporda, “Karekod, yeni nesil barkod olarak bilinen iki boyutlu kod ya da matrix kod olarak da adlandırılan, klasik barkodlara göre daha fazla veri saklayabilen ve hata kodları sayesinde biletlerin üzerinde deformasyon olsa bile okuyabilen sistemlerdir. Barkod ise genelde diktörtgen biçiminde olan, birbirine paralel çizilmiş inceli kalınlı çizgilerden ve bu çizgilerin arasındaki boşluklardan meydana gelen, siyah çubukların oluşturduğu bir sembole benzemektedir” denildi.
14 MİLYONLUK HİZMETİ MPİ MÜHENDİSLERİ VEREBİLİR
MPİ’nin merkezi sistemi işletmek, merkezin bakım ve tamir işlerini yerine getirmek üzer GTECH firması ile 2 yıllık sözleşme yaptığı belirtilen raporda, firmaya sayısal oyunların işletilmesi için 2014 yılında yaklaşık 14.5 milyon TL ödeme yapıldığı vurgulandı. GTECH firmasının verdiği hizmetlerin iki yıllık bir eğitimle MPİ Bilgi İşlem personelince yapılabileceği belirtilerek, “GTEC firması personelinin büyük bir bölümü teknisyen ve operatör statüsünde çalışan elemanlardır. Dolayısıyla MPİ’de görev alan bilgisayar mühendislerinin söz konusu hizmeti yerine getireceğine kuşku duymamak gerekir” denildi. Ancak sayısal oyunların oynanmasını sağlayan yazılımların kaynak kodlarının şartname gereği MPİ’de bulunmadığı belirtilen raporda, “Dolayısıyla kaynağı elinde bulundurmayan MPİ, mevcut 4 nolu hizmeti GTECH firmasından almaya devam etmek durumunda olduğu anlaşılmaktadır” tespiti yapıldı.