Güncelleme Tarihi:
YARIM asırdan fazladır bağcılık ve şarap üreticiliği yapan, son 10 yıldır Dimes markasıyla meyve suyu üretimine odaklanan Diren Ailesi’nin son iki dönemdir parlementerlik yapan üyesi Orhan Diren politikayı bıraktıktan sonra ihmal ettiği şarap üretimi ve bağlarına geri döndüğünü söylüyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Diren, genç kuşağın daha evrensel bakışı ve damak tadının artması sayesinde gittikçe kalitesi ve lezzeti artan Türk şarabının fiyatının lokantalarda bu kadar pahalı olmasının sebebinin tamamen artistlikten kaynaklandığını söyledi. Orhan Diren “Kendi ürettiğim şarabı bile gittiğim lokantalarda 50-60 TL’ye içebiliyorum. Sonuçta saf üzüm suyu... Bir şekilde makul fiyat seviyesine çekilerek şarabın her kesim tarafından ulaşılabilir olması sağlanabilir” dedi.
Kendi bağlarında yetiştiriyor
1958’de Tokat’taki evlerinde, babaları Vasfi Diren önderliğinde şarap üretimine başlayan Diren Ailesi, 1963’ten bu yana Tokat bölgesi üzümlerini tüm dünyaya tanıttı. Kendi bağlarında yetiştirdiği üzümlerden şarap üreten Diren Ailesi, altı yıl önce 30 yıllığına aldığı Tokat Tarım İşletmeleri (TİGEM) arazisinde 18 çeşit üzümün olduğu deneme bağları kurdu. 1984’ten bu yana Tokat’da bağcılık sempozyumları düzenleyerek kaybolan, unutulan ve hastalanan üzüm çeşitlerinin yeniden canlanmasına yardımcı aile, üçüncü kuşak temsilcisi Ozan Diren ile sürpriz bir şarap atağına hazırlanıyor.
İhracat 7-8 milyar lira olur
Orhan Diren, son dönemde siyasi olarak alkollü içkilere karşı tepkili davranışlar sezildiğini belirterek, “Pazara katılan yeni markalar ve şarap üretimindeki artış turizmdeki canlılıktan ve etkiye karşı verilen tepkiden kaynaklanıyor. Şu anda Türkiye’nin 10 milyon TL civarındaki şarap ihracatı çok rahat 7-8 milyar TL’ye çıkabilir” dedi.
Üçüncü kuşak dedelerine vefa borcunu şarapla ödeyecek
AİLENİN üçüncü kuşak temsilcisi Ozan Diren ise yeni ürünlere odaklandıklarını belirterek, şunları söyledi: “Diren şarap çeşitleri içine katılacak yeni markası için çok heyecanlıyız. Şu an ismi ve tadı gizli tutulan şarap için tek ipucu, büyük babam Vasfi Bey’den aldığım ilham. Bu senenin sonuna doğru piyasaya sunulacak olan ürün, rahmetli Vasfi Diren’e en güzel vefa borcu olacak. Şarabın lezzeti konusunda verebileceğimiz en büyük ipucu ise sadece üzümden yapılmasına rağmen damağınızda 3-4 farklı meyvenin tadını bırakması.”
Meyve suyunda sürpriz tatlar da hazırlıyor
OZAN Diren, yalnızca şarap konusunda değil, meyve suyu pazarında da yeni tatları pazara sunmayı hedefliyor. Son on yıldır meyve suyu pazarında ciddi atak yapan Dimes markası içecek sektöründe boşluğunu gördüğü 3 farklı yeni lezzeti Türk tüketicisi ile tanıştırmaya hazırlanıyor. Bu sürpriz tatların ne olduğunu sorduğumuzda Ozan Diren’in cevabı “En sevdiğim meyve elma, baharatlardan ise zencefil ve tarçın” yanıtını veriyor.