Güncelleme Tarihi:
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) “Kümes Hayvancılığı Üretim İstatistikleri” verileri ile "Nüfus İstatistikleri" bilgilerine göre, 76,6 milyonu aşan nüfusuyla Türkiye'de 2013 yılında kesilen tavuk sayısı 1 milyar 60 milyon 673 bin 395, tüketilen yumurta sayısı ise 16 milyar 496 milyon 751 bin 178 olarak kayıtlara geçti.
Türkiye'de 2013'te yıllık kişi başı tüketim ortalama 215 yumurta, yaklaşık 14 tavuk oldu. Geçen sene Türkiye'de saniyede ortalama 523 yumurta, 33 tavuk tüketildi.
Türkiye'de son 5 yılda tüketilen yumurta sayısı 70 milyarı, kesilen tavuk sayısı ise 4,6 milyarı aştı. Türkiye'de 2009-2013 arasında yumurta tüketimi yüzde 19 oranında arttı. 2009 yılında 13,8 milyar olan yumurta tüketimi, 2010 yılında 11,8 milyarı, 2011 yılında 12,9 milyarı, 2012 yılında 14,9 milyarı ve 2013 yılında da 16,4 milyarı geçti. Aynı dönemde tüketilen tavuk miktarı ise yüzde 47 artış gösterdi. 2009'da 717,4 milyon adet olan tüketilen tavuk sayısı 2013'te 1 milyar 60 milyonu aştı.