Güncelleme Tarihi:
Yeni sanayi devrimi olarak da ifade edilen bu yeni dönemde birçok itici güç bulunuyor. Büyük veri ve analizi, 3 boyutlu baskılar, yatay/dikey yazılım entegrasyonu, siber güvenlik, endüstriyel internet, bulut teknolojisi, akıllı robotlar, simülasyon teknolojiler, dijital ikizler, ve arttırılmış gerçeklik gibi birçok farklı alan ilk akla gelen örnekler arasında yer alıyor. Dünyadaki şirketlerde olduğu gibi Türkiye'deki sanayi şirketleri bu dijital dönüşüm için harekete geçmiş durumda.
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) yaptığı araştırmaya göre dijital dönüşüm ile sanayi üretiminde yüzde 3'lük büyüme bekleniyor. Bu da 150 ile 200 milyar dolar anlamında büyüme demek. 10 yıl için yapılacak yatırım tutarı 15 milyar TL olarak belirlenmiş durumda. Bu da önümüzdeki yıllarda Türkiye’deki endüstrilerin hızla dijitalleşeceğini ve istihdamda düşük nitelikli işlerin yerini otomasyona bırakacağını gösteriyor.
Yukarıda paylaştığımız tablodan da anlaşılabileceği gibi sanayi şirketlerinin üretimlerinde ve operasyonlarında yapacakları ufak bir dijital dönüşüm hamlesi, şirketleri daha verimli bir hale dönüştürebiliyor. Böylelikle şirketler gelir kaybından kurtularak, ellerindeki kaynaklardan sağladıkları kazançları maksimum seviyeye kadar çıkarabiliyor.