Şahenk, ‘Garanti’yle öne çıktı Yılmaz, giderayak yine ‘Yılın Bürokratı’ yarışını kazandı

Güncelleme Tarihi:

Şahenk, ‘Garanti’yle öne çıktı Yılmaz, giderayak yine ‘Yılın Bürokratı’ yarışını kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2011 00:00

Ekonomist Dergisi’nin her yıl 6 kategoride belirlediği “Yılın İş İnsanları” anketinden Garanti Bankası’nın İspanyollara satışındaki başarılı operasyonunun da etkisiyle Ferit Şahenk çıktı. Vodafone CEO’su Serpil Timuray, “Yılın Profesyoneli” seçilirken, görev süresinin sonuna yaklaşan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz “Yılın Bürokratı” ödülünü 3’üncü kez almayı başardı.

Haberin Devamı

EKONOMİST Dergisi’in kurulduğu yıl olan 1991’den bu yana her yıl gerçekleştirdiği “Ekonomide Yılın İş İnsanları” anketi, 6 kategoride 2010 yılının en başarılı isimlerini belirledi. İş dünyasının seçkin isimlerin ve kanaat önderlerinden oluşan 764 kişinin yanıtladığı anketin sonuçları şöyle oldu:
Şahenk 2’nci kez zirvede
Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, 20 yıldır yapılan anketten ikinci kez “Yılın İş İnsanı” seçilerek zirveye çıktı. Oyların yüzde 20.2’sunu alan Şahenk, 2004 yılında da bu ünvanı almıştı. Şehik’in bu başarısında ortağı General Electric’in (GE) Garanti Bankası hisselerini İspanyol bankası BBVA’ya satarkenki 2 milyar doları aşan operasyonu etkili oldu. Şahenk, bu yıl Fiba Holding’in sahibi Hüsnü Özyeğin ve Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu ile yarıştı.
Yılmaz bu yıl da geçilemedi
“Yılın Bürokratı” kategorisinde bu yıl da kural değişmedi. Bu kategorinin zirvesine en çok çıkan Merkez Bankası Durmuş Yılmaz ile bir kez daha en çok oyu aldı. Görev süresi boyunca ihracatçıların hedefi olan Yılmaz, böylece görev süresi dolarken yine kürsüye çıkmayı başardı. Başkanlığı sürecinde 3 kez bu ödüle layık görülen Yılmaz’ın BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ve yine aynı yüzde ile SPK Başkanı Vedat Akgiray izledi.
Timuray-Kotil çekişti
Kurumlarında yaptıkları ataklarla öne çıkan iki profesyonel, bu yıl birbiriyle kıyasıya yarıştı. Vodafone CEO’su Serpil Timuray çirveye çıkan isim olsa da THY Genel Müdürü Temel Kotil ile anket çalışmasının son güne kadar çekişti. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de en çok oy alan üçüncü profesyonel oldu.
Teknolojide kıyasıya yarış
“Yılın Girişimcisi” kategorisi ise teknoloji alanındaki yarışa sahne oldu. Yemek Sepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın ipi göğüsleyen taraf olurken Markafoni’nin kurucusu Sina Afra onu takip etti. LCW markası ile tanınan Taha Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Küçük ise onları izleyen isim oldu.
Girişimci BigSheff yine zirvede
“Yılın Kadın Girişimcisi” kategorisinde, yarattığı BigSheff restoran zinciri ile iş dünyasının da dikkatini ve takdirini kazanan Gamze Cizreli rakiplerini geride bıraktı. Giyim perakendesindeki ataklarıyla dikkatleri çeken Demet Sabancı Çetindoğan en çok oy alan ikinci isim olurken, Limak Holding’ten Ebru Özdemir de üçüncü sırada yer aldı.
Boyner ilk yılında oyları topladı
İş dünyası bu yıl “Sivil Toplum Önderi” olarak Ümit Boyner’i seçti. Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı seçildiği 2010 yılında bu ünvanı da alan Boyner’i Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince ve Anne ve Çocuk Vakfı (AÇEV) Başkanı Ayşen Özyeğin izledi.

Haberin Devamı

Şahenk: Bu lider ruhlu arkadaşlarımın başarısı

Haberin Devamı

BABASI Ayhenk Şahenk’i kaybettikten sonra 2001 yılında henüz 37 yaşındayken, Doğuş Grubu’nun başına geçen Ferit Şahenk, ikinci kez “Yılın İş İnsanı” seçilmesini şöyle yorumladı: “İnsan kendisinin notunu veremiyor. Türk iş dünyasından değerli arkadaşlarım böyle bir şeyi vermesi beni uygun görmesin benim için bir şeref. Ama burada ki önemli olan şey bu bir Ferit Şahenk’in bir başarısı veya liderliği değil Doğuş Grubu’nda gerçek anlamda oluşmuş olan profesyonelliği ve lider ruhlu arkadaşlarımın başarıları diye değerlendiriyorum.”

Geceli gündüzlü mesaimiz görüldü

KASIM 2008’de Vodafone’un Türkiye operasyonlarının başına halen Serpil Timuray, 15 yıllık çalışma hayatında böyle bir dönemde takdir edilmenin çok önemli olduğunu vurgularken, duygularını şöyle aktardı: “Bu ödül, gurur duyacağım hatıralarım arasında olacak. Manevi olarak çok kıymetli çünkü iki yıldır geceli gündüzlü yoğun mesai yaparak çalışıyoruz. Bu başarı aynı zamanda birlikte bu mesaiyi yaptığımız çalışanlarındır. Böyle bir takdiri, iş dünyasından almamın da anlamı ve önemi var.”

Haberin Devamı

Her şeyi tadında bırakmak lazım

MERKEZ Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, iş dünyasının kendisini üst üste üçüncü kez “Yılın İş İnsanı” kürsüsüne çıkarmasında sevindiğini söylemekle birlikte, bunu arkadaşları adına kabul ettiğini bir kez daha vurguladı. Ekonomist’in kendisiyle yaptığı söyleşide, piyasalara mesajlar da veren Yılmaz, görev süresinin dolması ve gelecek planlarıyla ilişkin şunları söyledi: “Her şeyi tadında bırakalım. Bu ülkede her konu için bir düzine yetişkin eleman vardır. Günü geldiğinde hayırlısıyla şu işi emanetçisine teslim edelim, ondan sonra düşünürüz.”

TÜSİAD’ın 40’ıncı yılında seçilmenin özel bir anlamı oldu

TÜSİAD Başkanlığını üstlendiği 2010 yılında, referandum sürecini de kapsayan zorlu bir yaşayan Ümit Boyner, “Tamamen gönüllülük esasıyla çalışan, kaynaklarını ve gücünü sadece üyelerinden alan bağımsız bir sivil toplum kuruluşunun 40’ncı Yılında bu ödülü almak benim için özel anlam taşıyor” dedi. Boyner, TÜSİAD olarak seçimden önce, siyasi iradenin ve siyasi partilerin tartışma ve paylaşma sürecine katılımı için yeni anayasa ile ilgili çalışmayı tamamlayacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Ödülleri toplayan ‘Büyük Şef’ 12 restoran hedefi koydu

İLKİNİ 1994 yılında Ankara’da kurduğu “BigChefs” restoranları dikkatleri çeken Ayşe Cizreli, geçen yıl da Ekonomist dergisi ile Garanti Bankası’nın işbirliği ve KAGİDER’in katkılarıyla düzenlenen ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nın da birincisi olmuştu. Bu yıl yeni açılacak restoranlarla değişik şehirlerde 12 restorana ulaşmayı  hedefleyen Cizreli, aynı zamanda mezun olduğu ODTÜ İşletme Fakültesi’nde “girişimcilik” dersleri veriyor. Çizreli, BigChefs zincirini büyütme planları yapıyor.

Yemeksepeti yurtdışına açılırken, Türkiye’de  her şehre yayılacak

YEMEKSEPETİ, İstanbul’un birkaç semtinde 30 restoran ve günde 20 siparişle başlayan yolculuğunda 2010’u 21 ilde günde 30 bin siparişle kapatırken, kurucusu Nevzat Aydın da, internet dünyasından çıkan başarılı girişimcilerinden biri olarak adını duyurdu. Rusya ve Dubai ile yurtdışına açıldıklarını Yemeksepeti’nin bu atılımına devam edeceğini belirten Aydın, “Yemeksepeti’ni Türkiye’nin mümkün olduğunca her şehrine yaymayı hedefliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!