Sağlığınız için Türkiye'yi seçin

Güncelleme Tarihi:

Sağlığınız için Türkiyeyi seçin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, dış tanıtımlarda ‘‘Sağlığınız için Türkiye'yi seçin’’ sloganını kullanacaklarını söyledi. Gürdal, 1997'nin 7.5 milyar dolarlık turizm geliri hedefine ulaşıldığını belirtti.

Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, turizmde otel ve tatil köyü kurma mantığının terk edileceğini belirterek, ‘‘2000 yılında tatil köyü anlayışından tatil şehirleri anlayışına geçeceğiz’’ dedi. Gürdal, Papa'ya, İsa'nın 2000. doğum gününün Türkiye'de kutlanması için bir kez daha çağrıda bulundu. Gürdal, önümüzdeki günlerde dış tanıtımlarda ‘‘Sağlığınız için Türkiye'yi seçin’’ sloganını kullanacaklarını bildirdi.

Turizm Bakanı Gürdal, ‘‘27 Eylül Dünya Turizm Günü’’ dolayısıyla dün bir basın toplantısı düzenledi. Gürdal, Dünya Turizm Günü'nün amacının sosyal, kültürel, politik ve ekonomik açıdan turizmin yararları konusunda tüm dünya insanlarının dikkatini çekmek olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin altyapısının tam olduğunu, sahip olduğu potansiyelle de turizmde yükselmeye devam edeceğini ifade eden İbrahim Gürdal, Türkiye'nin sahip olduğu doğal yapı ve oksijen miktarının, ‘‘Sağlığınız İçin Türkiye'yi Seçin’’ sloganıyla dünyaya duyurulacağını söyledi.

HEDEFİ YAKALADIK

Gürdal, Türk turizminin büyük bir gelişme gösterdiğini ve 10 milyon turist, 7.5 milyar dolar gelir hedefinin şimdiden yakalanacağının anlaşıldığını söyledi. Gürdal, Turizm Bakanlığı'nın turizmi çeşitlendirme çalışmalarının sonuçlarını verdiğini belirterek, turizmin 12 aya yayıldığını ifade etti.

Turizmcilere bundan sonra verecekleri teşvikin tahsise çıkarttıkları turizm alanları olduğunu anlatan Gürdal, şöyle konuştu:

‘‘Türkiye'de şu anda 350 bini Turizm Bakanlığı'ndan belgeli olmak üzere yaklaşık 650 bin yatak var. Ancak bu yatak sayısı bize yetmez. Turizmde otel ve tatil köyü kurma mantığı terk edilerek, 2000 yılında tatil şehirleri anlayışına geçeceğiz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!