Güncelleme Tarihi:
Türkiye’nin 70 ilinde yürütülen ve 60 bine yakın kadın, genç ve engelliye ulaşan 11 projenin sahibi sivil toplum kuruluşları “Deneyim Paylaşım Toplantısı”nda biraraya geldi.
Sivil toplum kuruluşları, projelerinin sonuçlarını, projelerini hayata geçirirken yaşadıkları deneyimleri, gelecek dönem için planlarını ve projelerden yararlanan insanların hikayelerini paylaştı.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA DEV YARDIM
Sabancı Vakfı’nın desteklediği projeler; kadın, genç ve engellilere “fırsat eşitliği yaratılması”, “sosyal dışlanmaların önlenmesi”, “topluma aktif katılımlarının sağlanmasına” yönelik çalışmaları hayata geçiriyor.
Bugüne kadar 20 projeye 4,4 milyon TL hibe desteği sağlandığı, Sabancı Vakfı hibe programlarından yararlanan ve çalışmaları tamamlanan 11 proje ile 70 ilde 60 bine yakın insana ulaşıldığı açıklandı.
“SOSYAL DEĞİŞİM İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”
Toplantının açılışında konuşma yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Sabancı Vakfı olarak toplumsal gelişmede en etkin yöntemleri, Türkiye ve dünyada ‘Vakıfçılık’ ve filantropi sektörünü yakından takip ediyoruz. Bu nedenle yeni geliştirdiğimiz strateji kapsamında hedef kitle olarak kadın, genç ve engellilere odaklanacağız dedik. Üç yıl içinde açtığımız üç hibe programı ile 20 proje destekledik” diye konuştu.
Ekim Zamanı adı verilen toplantıda konuşan Sabancı, hibe programından yararlanarak toplumun gelişmesi için çalışan projeleri filizlenen tohumlara benzetti.
Sabancı, “Projelerin kimi halk eğitim merkezlerine yeni bir engelli bakım eğitimi müfredatı kazandırdı, kimi Türkiye için yeni bir gençlik merkezi modeli yarattı. Bazıları kız çocukları gelin olmasın diye çalıştı, bazıları da engelli öğrencilerimize eğitim hakkı için çalıştı. Sonuçta, hibe verdiğimiz 20 projeden çalışmalarını tamamlayan 11’i, toplumun her kesimini çözüm süreçlerine dahil ederek toplumsal gelişmeyi hedefledi. Bu projelerle 70 ilde 60 bin insanın hayatına dokunmuş olsak da, sosyal değişimin kalıcılığı için daha çok çalışmamız, daha çok tohum ekmemiz lazım.”