Sabancı: Çok çalışın ama hayatı ıskalamayın

Güncelleme Tarihi:

Sabancı: Çok çalışın  ama hayatı ıskalamayın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2016 19:41

SABANCI Üniversitesi, lisansüstünde 17’nci dönem, lisans programlarında 14’uncu dönem mezunlarını verdi.

Haberin Devamı

Mezunlar diplomalarını, üniversitenin İstanbul Tuzla’daki kampüsünde gerçekleşen ve 5 bini aşkın kişinin katıldığı törenle aldı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Sürekli öğrenmeye devam edin. Kendinize güvenin. Değişime açık olun! Zamanınızı iyi planlayın, önceliklerinizi iyi tespit edin. Çok çalışın! Ama hayatı da ıskalamayın. Yaptığınız işe gönül verin. Samimi olun. Ancak o zaman fark yaratabilirsiniz. Hayatta insana başarılar kadar hayal kırıklıkları da eşlik eder. Pes etmeyin devam edin” dedi.

BİRLEŞTİRİCİ DEĞERLER

Dünyamızın ve içinde bulunduğumuz bölgenin zor zamanlardan geçtiğinin altını çizen Güler Sabancı, ülkemizin de bu sıkıntılardan etkilendiğine işaret etti. Terörün tüm insanlığı tehdit ettiğini belirten Sabancı, “Bu sıkıntıları aşmanın tek yolu, sağduyu, anlayış, hoşgörü, farklı inanç ve düşüncelere saygı, birleştiren değerlerin ön plana çıkarılmasıdır. Hepimize bu konuda görevler düşüyor. Zaman zaman zor seçimlerle karşı karşıya kalacaksınız. Evrensel değerler ‘kutup yıldınız’ olsun. Dünyanın her yerinde başarılı olacağınıza inancımız tam” dedi.

Haberin Devamı

GİRİŞİMCİ VE YÖNETİCİ

Sabancı, mezunların dünyanın birinci lig üniversitelerinde doktora çalışmaları yaptıklarını söyledi. Mezunların çok başarılı uluslararası şirketlerde yöneticilik görevlerine gelmeye başladıklarını, girişimci mezunların ise kendi işlerini kuran, sınırsız düşünen girişimciler olarak, Türkiye ve dünya ekonomisine katkıda bulunmaya başladıklarını sözlerine ekledi. Sabancı Üniversitesinin, son 4 yıldır Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yaratıcılık ve girişimcilik konusundaki sıralamasında ilk sırasında yer aldığına dikkat çeken Güler Sabancı, “Birinciliği kaptırmamaya çalışıyoruz. Bu yıl yakın bir zamanda yine güzel sonuçları duyacağımıza inancımız tam” dedi. 

SOSYAL KALKINMA

Sabancı Ailesi olarak, Türkiye’nin kalkınmasını sadece ekonomik kalkınmayla sınırlı görmediklerini ifade eden Güler Sabancı, ekonomik kalkınma ile birlikte sosyal kalkınmanın da aynı ölçüde gerçekleşmesi gerektiğine inandıklarının altını çizdi. Sabancı Üniversitesi’nin kuruluşunun da böyle bir inancın sonucu olduğunu belirten Sabancı, “Ailenin de desteği ile 42 yıldır Türkiye’nin sosyal gelişimi için çalışan Sabancı Vakfı’nın en büyük eseri Sabancı Üniversitesidir” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE VE ABD ARASINDA KÖPRÜ OLACAK

COLOMBIA Üniversitesi’nde Sakıp Sabancı Kürsüsü ve Sakıp Sabancı Türkiye Çalışmaları Merkezi kurulduğunu söyleyen Güler Sabancı, “ABD’de Columbia Üniversitesi’nde Türkiye için bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu kürsü ve merkez her iki üniversite var oldukça çalışmalarına devam edecek ve Türkiye ile ilgili tüm sosyal bilimler çalışmalarını destekleyecek. Sakıp Sabancı Kürsüsü ve Türkiye Çalışmaları Merkezi’nin sadece üniversitelerimiz arasında değil ülkelerimiz, Türkiye ve ABD arasında da yeni, güçlü işbirliği kurmakta önemli bir köprü olacağına inanıyorum” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!