Sabah’tan ‘milat’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

Sabah’tan ‘milat’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 23:05

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesi 1 Kasım zaferinin, AK Parti’nin seçim öncesinde vaat ettiği ekonomide yeni dönemin miladı olacağını öne sürdü.

Haberin Devamı

Gazetenin dünkü sayısında yer alan habere göre hükümet 4 yıllık perspektifle, “yeni ekonomi modeli” kapsamında bakanlıklar, üst kurullar, Ekonomik Konsey, Para Politikası Kurulu gibi kilit organları yeniden yapılandıracak. Ekonomi bakanlıklarında vitrin yenilenecek. Ekonomik istikrar ve mali piyasalarda kontrolün devamı için tüm aktörleri uyumla çalışan bir yönetim anlayışı ön plana çıkacak. Gazete haberinde hükümetin, “yeni ekonomi modeli” kapsamında önceliklerini de güncellediğini öne sürdü. Buna göre faize değil üretime dayanan bir model el üstünde tutulacak. Güçlü ekonominin önünde engel olan kurumlara neşter vurulacak. Haberde yer alan ilginç bir ayrıntıda Merkez Bankası ve Para Politikası Kurulu’nun yapısında değişim planlandığı iddiası. Buna göre büyüme ve istikrar odaklı yaklaşım ön planda olacak.

Haberin Devamı

Sabah’tan ‘milat’ iddiası

‘Babacan net değil Şimşek değişebilir’

SABAH gazetesine göre Başbakan Davutoğlu’nun seçim öncesi ekonomide yeni dönemde de dümene geçmesi için ikna ettiği Ali Babacan’ın durumu net değil. Haberde Babacan’ın rolünün merak edildiğini vurgularken Naci Ağbal’ın da Mehmet Şimşek’in koltuğuna oturabileceğini öne sürüldü. Sabah gazetesi isimleri şöyle sıraladı: “Berat Albayrak (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ve aynı zamanda eski Sabah Gazetesi yazarı) , Naci Ağbal, İbrahim Turhan, Habib Soluk, Ziya Altunyaldız, Hulusi Şentürk, Vedat Bilgin, Şahap Kavcıoğlu, Ahmet Gündoğdu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!