Rusya, ajanların maaşını internetten yayınlamaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Rusya, ajanların maaşını internetten yayınlamaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2010 00:00

Rusya’da politikacıların ve bürokratların ardından iç istihbarattan sorumlu olan Federal Güvenlik Servisi (FSB) yöneticileri de mal varlıklarını ve gelirlerini beyan etti. Beyana göre, FSB'nin Başkanı Bortnikov'un maaşı Putin ve Medvedev'in maaşından bile fazla.

FSB’nin internet sitesinde, servisin Başkanı Aleksandır Bortnikov’un geçen yıl maaşından elde ettiği gelirin 4.7 milyon ruble (yaklaşık 235 bin TL) olduğu belirtilirken, Bortnikov’un maaşının Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Rusya Başkanı Vladimir Putin’in maaşından yüzde 20 daha fazla olduğu dikkati çekti. Geçen yıl imzaladığı kararnameyle üst düzey bürokratlardan gelirlerini, evlerini ve araçlarını beyan etmesini isteyen Medvedev, 2009 yılındaki toplam maaşının 3.34 milyon ruble (yaklaşık 165 bin TL) olduğunu kaydetmişti. Putin ise 2009 yılındaki toplam maaşını 3.89 milyon ruble (yaklaşık 195 bin TL) olarak açıklamıştı. Medvedev, geçen yıl aralık ayında  imzaladığı kararnameyle yetkililerin, değeri 150 TL’yi geçen hediyeleri almasını yasaklaşmış, bürokratların pozisyonunu nedeniyle menfaat elde edebilecekleri ticari bir şirkete ortak olmalarını amirlerine bildirme zorunluluğu getirmişti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN MAAŞI NE KADAR?

Haberin Devamı

Rusya Başbakanı Putin'in yıllık maaş geliri yaklaşık 195 bin lira iken  Başbakan Erdoğan’ın başbakan maaşı ve emekli maaşının yıllık ortalama getirisi ise 220 bin lirayı buluyor. Başbakanlık Basın Merkezi’nin internet sitesinde yer alan beyana göre, Başbakan Erdoğan’ın, 40 bin TL değerinde Arnavutköy-Bolluca Köyü 376 metrekare arsa, 10 bin TL değerinde Güneysu-Dumankaya Köyü’nde 2 bin metrekare arsa taşınmaz mal varlıkları arasında yer aldı.

Başbakan Erdoğan’ın, banka hesaplarında ise 2.366.109,95 TL’si (Şirket hisselerinin satış geliri, emekli ikramiyesi, emekli maaşı ve milletvekili maaşlarının toplamı) bulunuyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!