Ruslar, Antalya'daki Kremlin için şimdiden kuyruğa girdi

Güncelleme Tarihi:

Ruslar, Antalyadaki Kremlin için şimdiden kuyruğa girdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2002 01:57

World Of Wonders (WOW) Oteller Zinciri, üç yıl önce Antalya'da açtığı Topkapı Palas'ın yanında 2003'ün Nisan ayında da Kremlin Palace'ı hizmete sokuyor. Ruslar, 100 milyon dolara mal olan Kremlin'de tatil yapmak için kuyruğa girdi. Kremlin Palace, Moskova'daki Kremlin Sarayı'nın tüm mimari özelliklerini taşıyor.

TÜRKİYE'nin ilk temalı oteli Topkapı Palace'ı üç yıl önce Antalya'da açan World Of Wonders (WOW) Oteller Zinciri, 2003 Nisan ayında Kremlin Palace'ı hizmete açtıktan üç ay sonra da Beyaz Saray'ı turizmin hizmetine sokacak. 75 milyon dolara mal olan Topkapı Palace'ın yurt dışında çok rahat pazarlanmasından yola çıkan WOW Oteller Zinciri, 100 milyon dolar yatırımla kurduğu ikinci temalı oteli Kremlin'i daha açılmadan Rusya ve Doğu Bloku ülkelerinde satmaya başladı bile...

WOW Zinciri Satış ve Pazarlama Koordinatörü Vadi Karatopraklı, üçüncü temalı otel Beyaz Saray'ın da zincire katılmasının Antalya'yı turistler için çok daha cazip hale getirececeğini söyledi. 2008'de 20 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Vadi Karatopraklı ile WOW Oteller Zinciri'nin yeni yatırımlarını konuştuk.

Turizm sektöründeki faaliyetleriniz neler?

- MNG Holding Turizm Grubu'na bağlıyız. Turizmde tur operatörlüğü ve otelcilik olarak iki ayağımız var. Bentur International, Almanya ve Moskova'dan yılda 100 bin turisti Antalya ve Bodrum'a getiriyor. 1999 yılında Topkapı Palace ve Bodrum Resort otelleriyle birlikte otelcilik faaliyetlerine başladık. Arkasından Bodrum'da WOW of Wonders Beach Club adıyla bir tesis kiraladık. Topkapı Palace'tan sonra Kremlin Palace'ı inşa ediyoruz. Kremlin'i açtıktan üç ay sonra da Beyaz Saray'ı faaliyete sokacağız. Bu üçü yan yana tesisler olacak.

Kremlin Palace ne zaman açılacak?

- Bu tesisimizi Nisan 2003'te faaliyete geçireceğiz. Kremlin'e 100 milyon dolar harcıyoruz. Topkapı Palace da 75 milyon dolara mal olmuştu.

Otellerinizi pazarlamada temalı olmanın yararını görüyor musunuz?

- Avrupalı turistlerin bizi tercih etmesinde Antalya'daki otelimizin temalı olması da etkili oluyor. Topkapı Palace'ın Topkapı Sarayı'nın mimari özelliklerini, Kremlin, Kremlin Sarayı'nın mimari özelliklerini taşıyor. Beyaz Saray da aynı şekilde Washington DC'deki Beyaz Saray'ın mimari özelliklerini taşıyacak. Bu, insanların bizi tercih etmesini sağlıyor. Turistler bu ortamı görmek, bu hava içinde tatil yapmak istiyor.

Yeni açılacak Kremlin Sarayı'nın özellikleri neler?

- Rus mimarisinin en görkemli örneği kabul edilen Kremlin Sarayı ve onu oluşturan üç ana bina, Tarih Müzesi, Büyük Kremlin Sarayı ve St. Basil Kilisesi'nden oluşuyor. Kızıl Meydan'ın giriş kapısı olan Diriliş Kapısı, WOW Kremlin Palace'ın da giriş binası. Kızıl Meydan'ın Tarih Müzesi, otelin ana binası. St. Basil Kilisesi'nin özelliklerini taşıyan binada ise otelin tüm restoranları yer alacak. Kremlin'de 870 oda bulunacak. Bunların 700'ü standart, 100'ü aile odası, 15 oda ise ayrı bir katta özel suitler olacak. Bu odalar 500-800 dolar arasında satılacak. Rezervasyon yaptırdığınız andan itibaren o suitin sorumlusu sizinle ilgilenecek ve tatilinizin sonuna kadar özel hizmet görevliniz olacak. Kremlin'de Rus kıyafetli personel hizmet verecek. 100-200 Rus personel çalışacak.

Kremlin'e nasıl bir ilgi bekliyorsunuz?

- Doğu Bloku ülkelerinde insanların kafasında bir Kremlin merakı var. Bu ülkelerde reklam ve tanıtım çalışmalarına başladık. Rusya, Romanya, Yugoslavya ve Romanya'da insanlar daha açılmadan rezervasyon yaptırıyor.

WOW Oteller Zinciri'nin yatak kapasitesi nasıl?

- Halen 3 bin 500 olan yatak sayımız Kremlin Sarayı açıldıktan sonra 5 bin 500 olacak. Beyaz Saray açıldıktan sonra 7 bin 500'e çıkacak. 2003 yılında 7 bin 500 yatağa ulaşacağız. Hedefimiz 2008 yılında 20 bin yatağa ulaşmak. Bodrum'da turizme hazır arazilerimiz ve başlanmamış hazır bir projemiz var. Bunlar 2004 yılında bitirilir diye düşünüyorum.

Antalya'da başka projeleriniz olacak mı?

- Kremlin Sarayı'nın hemen karşısındaki arazi de bizim. Buraya bir dört, bir de beş yıldızlı iki kule otel ile bunların arasında 3 bin kişilik kongre merkezi projemiz var. 2003 yılı içinde ona da başlayacağız.

Yurtdışında proje var mı?

- Grubun yurtdışında bir takım turizm yatırımları var. Kazakistan'da 5 otel projemiz var. Rusya'da St.Petersburg'da ve Moskova'da otel yapılması için yerel yönetimlerle anlaşmalar imzalanma son aşamasında.

Bu okula, 1.70'ten kısa ve güleryüzlü olmayan alınmıyor

ANTALYA'nın Aksu ilçesinde Topkapı Palace ve Kremlin Palace'ın tam ortasında kurulan MNG Uygulamalı Turizm ve Otelcilik Eğitim Merkezi, 16 Eylül'de açılıyor. World Of Wonders Oteller Zinciri Satış ve Pazarlama Koordinatörü Vadi Karatopraklı, ‘‘Bu okula kabul edilebilmenin ön koşulları 1.70 boy, belirli bir kilo ve en önemlisi güleryüzlü olmak’’ diyor. Bir yıl boyunca yatılı olarak ve ücretsiz eğitim verecek olan okulun mezunları, iki yıl süreyle WOW Oteller Zinciri'nde çalışmak zorunda. Her yıl 100-120 öğrenci alacak olan MNG Turizm Eğitim Merkezi, yiyecek ve içecek servisi, ön büro, kat hizmetleri ve mutfak olmak üzere dört ana bölümden oluşuyor. Genel derslerin ardından mesleki dersler ve haftada 14 saat birinci dil, haftada 6 saat de ikinci yabancı dil eğitimi verilecek.

ABD'nin Beyaz Saray'ı 150 milyon dolara Antalya'da

Beyaz Saray'a ne kadarlık bir yatırım yapılacak?


- Beyaz Saray da Kremlin'in hemen ardından, Ağustos ya da Eylül 2003 tarihlerinde açılacak. Beyaz Saray'la birlikte 18 delikli bir de golf sahası yapacağız. Beyaz Saray'da yapılacak yatırım golf sahasıyla birlikte 150 milyon doları bulur.

Futbol devleri, kamp için artık Türkiye'yi seçiyor

Futbol konusundaki yatırımlarınız hangi boyutta?

- Antalya'daki tesislerimizin hepsi aynı bölge içinde. Bunu gözönüne alarak, 75 dönüm arazi üzerinde, 6 sahası ve 700 kişilik tribünü olan bir futbol kompleksi de yapıldı. Haftada 11 takım burada antrenman yapabiliyor. Tesiste soyunma ve masaj odası, duşlar, doktor odaları gibi bütün birimler yer alıyor. Geçen yıl 25 takım geldi. Bu yıl 100 takım hedefliyoruz. Bu takımlar arasında W.Bremen, Göteborg, Spartak Moskova gibi dünya devleri de vardı.

VADİ KARATOPRAKLI

1969 İstanbul doğumlu Vadi Karatopraklı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İş İdaresi mezunu. 1988 yılında turizm sektöründe satış temsilcisi olarak iş hayatına atıldı. 10 yıl Silkar Turizm Yatırımları A.Ş.'de çalışan Karatopraklı, 1998'de Alarko Holding Turizm Grubu Satış Müdürü oldu. 2002 yılında da World Of Wonders Oteller Zinciri Satış ve Pazarlama Koordinatörlüğü'ne getirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!