Rock starlarını giydiren Buckler Türk markası

Güncelleme Tarihi:

Rock starlarını giydiren Buckler Türk markası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2006 00:00

Mick Jagger, Rolling Stones, Ozzy Ousbourne gibi dünya müzik yıldızlarını giydiren Amerikan butik erkek giyim markası Buckler, markasını Türkiye’de tescil ettirecek. Üç yıldır üretimini Türkiye’de yaptıran ve tasarımı ve markasıyla uluslararası Türk markası olmayı hedefleyen Buckler, bir yıl içinde Türkiye’de mağaza ve ofis açmayı da planlıyor.

ANGLO Amerikan butik erkek giyim markası Buckler, marka tescilini Türkiye’de yaptıracak. Mick Jagger, Rolling Stones, Ozzy Ousbourne gibi müzik yıldızlarını giydiren Buckler, üretimini üç yıldır Türkiye’de, HC Tekstil’e yaptırıyor. New York Moda Haftası’nda gelecek vaat eden dünyanın yedi markasından biri seçilen Buckler, bundan sonra bir Türk markası olarak tescil ettirilecek. Tasarımıyla ve markasıyla uluslararası Türk markası olacak Buckler’ın Türkiye’den küresel marka çıkarma sorununa çözüm olabileceği belirtiliyor.

MAĞAZA AÇABİLİRİZ: Buckler’ın kurucusu Andrew Buckler, çoğu ürünlerinin Türkiye’de üretildiğini ve HC Tekstil’le iyi bir işbirlikleri olduğunu belirterek, bir yıl içinde Türkiye’de mağaza açabilecekleri sinyalini verdi. Gelecekte Türkiye’de üretim yaptırmak dışında ürünlerini de satmak istediklerini söyleyen Buckler, "Türkiye’de gelişmek istiyoruz. Ticari marka tescilimizi burada yaptıracağız. Markamızın isminin korunması gerekiyor. Türkiye pazarı çok hızlı büyüyor. Burada önemli potansiyel görüyoruz. Şu ana kadar hiçbir Türk sanatçısı ve yıldızını giydirmedik. Talep gelirse değerlendirmeye alacağız. Stratejimiz yaşam biçimi markası olmak" dedi. Dünyanın çeşitli moda merkezlerinde 160 korner’ları bulunduğunu ve dünyanın en önemli butik mağazalarına satış yaptıklarını aktaran Buckler, butik marka olduklarını, ürettikleri jeans ve ceketlerin fiyatlarının 500 dolardan başladığını kaydetti.

TÜRK KUMAŞI KULLANIYORUZ: Andrew Buckler, üretimlerinin yüzde 80’ini Türkiye’de yaptıklarını dile getirerek, "Türkiye’de ciddi bir yapımız var. Burada mağaza açarak kendi ofisimizi kurmak istiyoruz. Bu doğal bir karar gibi olacak. Üretimimizde de, Türk kumaşını kullanıyoruz. Avrupa’ya da buradan ihracat yapmak kolay oluyor. Türkiye, bizim için güzel bir merkez. Ucuz kumaş kullanmadığımız için Çin’de üretim yaptırmıyoruz. İtalya ise, çok pahalı. Türkiye, doğru yer bizim için. Kaliteli kumaş, üretim ve fiyata sahip" diye konuştu. Türkiye’den Japonya, İngiltere ve Amerika’ya ihracat yaptıkları bilgisini veren Buckler, Türkiye’nin dünyaya ürün gönderme merkezleri olduğunu, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) girmesiyle bunun daha da kolaylaşacağını kaydetti.

Üretim kaliteniz kopyayı aştı

TÜRKİYE’de geçmişte kopyanın yaygın olduğunu, ancak üretim kalitesinin şu anda kopyalamayı aştığını ifade eden Buckler, şunları söyledi: "Amerikan markaları Türkiye’yi kopyalama ve taklit için kullandı. Fakat üretim kalitesi şimdi kopyalamayı aşmış durumda. Buckler, olarak kopyalamadan korkmuyoruz. Markamızı tescilledik zaten. Kopyalama yapmak da zor. Kopya, zeka ve bilgi birikimi gerektiriyor. Benim gördüğüm Türk üreticileri daha fazla kopya yapmak istemiyor. Yeni şeyler tasarlamak istiyorlar."

Lüks tüketimde potansiyel var

ANDREW Buckler, HC Tekstil’le işbirliklerinin üç yıldır devam ettiğini dile getirerek, "İlk kez onlarla stil geliştirdik. Çok güçlü işbirliğimiz var. Türkiye’de büyümeye devam ediyoruz. Marka ve şirketimizi burada perakende de var edebiliriz. Perakendecilikte en zor şey, doğru lokasyonu bulmak. Türkiye’de bir yıl içinde mağaza ve ofis açabiliriz. Türkiye’de lüks tüketimde potansiyel görüyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!