Rıdvan: 2.8 milyarı aldım mı bilmiyorum

Güncelleme Tarihi:

Rıdvan: 2.8 milyarı aldım mı bilmiyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fenerbahçe eski Teknik Direktörü Rıdvan Dilmen, ‘‘Emper Menkul'ün eski Genel Müdürü Turgut Ergül, benim eski bacanağım. Onun döneminde Emper'de hesabım oldu. Hesap bir dönem açık kaldı, sonra kapattım. 2.8 milyar lirayı alıp, almadığımı hatırlamıyorum’’ dedi.

Fenerbahçe eski Teknik Direktörü Rıdvan Dilmen, Emper Menkul Kıymetler'in hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan eski Genel Müdürü Turgut Ergül'ün eski bacanağı olduğunu söyledi. Dilmen, ‘‘Bir dönem Emper Menkul Kıymetler'de hesabım oldu. İşlem yapıldı. Hesap bir süre açık kaldı, sonra kapattım’’ dedi.

Dilmen, ‘‘Emper Menkul Kıymetler davasıyla ilgili bilirkişi raporunda size 2.8 milyar lira aktarıldığı yer alıyor. Buna ne diyorsunuz?’’ sorusu üzerine şunları söyledi:

‘‘Benim hesabım üzerinden bir işlem yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Benim adıma Emper'den çıkartılan 2 milyar 808 milyon lirayı alıp almadığımı da şu anda tam anlamıyla hatırlamıyorum. Ancak böyle bir parayı her hangi bir hesaptan çekmedim.’’

Kendisinin avukatına talimat vereceğini ve isminin geçtiği bilirkişi raporunu edineceğini kaydeden Dilmen, eski bacanağı Ergül'ün şu anda arandığı bilgisi üzerine ise, ‘‘Bu konuda hiç bir bilgim yok. Ergül ile uzun süredir görüşmüyoruz’’ dedi.

HABERSİZ KULLANILABİLİR

Emper davasında Savcı Ünal Canpolat'ın isteği üzerine bilirkişi raporunu hazırlayan, iki kişiden birisi olan, Dinçer Baykan, Emper'den para aktarmak için kullanılan Dilmen hesabının, Rıdvan Dilmen'in bilgisi haricinde kullanılabileceğini belirtti. Baykan, Emper davasında üzerinden işlem yapılıyormuş gibi gösterilen bazı hesapların hayali kişiler adına dahi açıldığını söyledi.

PARALAR KURTULABİLİR

Emper Menkul Kıymetler A.Ş.'de zarara uğrayan 1031 kişi olduğunu söyleyen Baykan, zarara uğrayanlara ‘‘yargıya başvurun’’ çağrısı yaptı.

Zarara uğrayanların İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na başvurması halinde zararlarının giderilebileceğini kaydeden Baykan, ‘‘Daha önce Savcılığa intikal eden Birikim, Salahsun Hekimoğlu, As Menkul Kıymetler davalarında da yeterince şikayet olmadığı için yol alınamadı. Herkes kaybına ilişkin duyarlı olsun’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!