Ahmet KAYA/GAZİANTEP, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2009 20:03
GAZİANTEPLİ Tahir Tekin Öztan, 13 yaşında atıldığı ticaret hayatında, 35 yılda istanbul ve Gaziantep’te 8 restorandan oluşan Sahan Restoran zincirini kurdu. Bir fabrika işçisinin 5 çocuğundan biri olan ve ilkokul eğitimini sürdürürken derslerinden kalan zamanda çeşitli işyerlerinde çıraklık yaparak para kazanmaya başlayan Tahir Tekin Öztan, istanbul’da Caddebostan, Acıbadem, Suadiye gibi semtlerde ve bazı alışveriş merkezleriyle Sorti’de restoran açtı. Tahir Tekin Öztan, memleketi Gaziantep’e vefa borcunu ödemek adına da tarihi Yemişhanı’nı restore ettirip butik otel olarak turizme kazandıracak. Sahan’ın tüm restoranlarının mutfaklarının her an müşterilerine açık olduğunu söyleyen Öztan, “Bazıları ‘Orası bizim yatak odamız göremezsiniz’ diyor. Yanlış, yatak odası da olsa müşteri oraya girer. Çünkü, insan yediklerinin hangi ortamda hazırlandığını bilme hakkına sahiptir” diyor.