Rekabet üstünlüğü için Ar-Ge yapıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Rekabet üstünlüğü için Ar-Ge yapıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 22:43

Abdi İbrahim Ar-Ge Direktörü Zdravka Knezevic, rekabette öne geçmenin en önemli şartının Ar-Ge faaliyetleri sonucu katma değeri yüksek ürünler ortaya çıkarmak olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin az sayıdaki asırlık firmalarından Abdi İbrahim’in Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Direktörü Zdravka Knezevic, “Abdi İbrahim olarak faaliyet gösterdiğimiz ve lider konumda bulunduğumuz ilaç sektöründe daima yeniliklere imza atıyoruz. Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızın odağında ulusal ve özellikle de uluslararası pazarda firmamıza rekabet üstünlüğü kazandıracağını düşündüğümüz yüksek teknoloji gerektiren katma değeri yüksek ürünler var” dedi.

ORGANİK BÜYÜME ADIMLARI

2016 yılının, Abdi İbrahim bünyesindeki Ar-Ge aktivitelerinde artış sebebiyle yoğun ve üretken bir sene olduğunu vurgulayan Knezevic, şöyle konuştu: “Bu yıl organik büyümeye yönelik daha güçlü ve somut adımlar attık. Yeni iş alanlarına girdik ve ortaklıklar kurduk. Tüm bunlar Ar-Ge faaliyetlerinin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Ayrıca, farklılaştırılmış yenilikçi ürünlerin araştırılması, işbirliği olanakları devam eden Ar-Ge faaliyetlerimiz arasında yer alıyor. Ayrıca, yine 2016 yılında Ar-Ge organizasyonumuzu, proseslerimizi ve proje yönetim sistemimizi de artan taleplere daha iyi cevap verebilmek adına güncelledik. Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlar ve çalışmalarımızın neticesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin öncülüğünde hazırlanan, Ar-Ge 250 Araştırmasında 21’inci, ilaç firmaları arasında ise 1’inci sırada yerimizi aldık.”

Haberin Devamı

ÇALIŞAN EĞİTİMİNE DESTEK

Abdi İbrahim’in çalışmaları, bunlarla da sınırlı kalmadı. Zdravka Knezevic’in aktardığı bilgilere göre 2016’da Ar-Ge çalışan sayısı, 2015 yılına oranla yüzde 20 arttı. Hayat boyu eğitime inanan, mesleki ilerleme programları konusunda yatırımlar yapan Abdi İbrahim, Ar-ge bölümü çalışanlarının yüksek lisans ve doktora programlarına devam etmeleri konusunda ciddi destekler sağlıyor. 2016’da Ar-Ge bölümünde doktora yapan kişi sayısı, önceki yıllara kıyasla ikiye katlandı. Ar-Ge Direktörü Zdravka Knezevic, bu ivmeyi “Bu şekilde farmasötik, analitik ve klinik gelişme alanındaki Ar-Ge temel yetkinlikleri konusunda zenginleşerek, zorlu projelerde profesyonelce çalışarak başarı elde edebiliyoruz. Patent konusunda doğacak fırsatları yakalayabiliyoruz” diye konuştu. Knezevic, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

ULUSLARARASI PROJELER

“Ar-Ge’de güncel regülasyonlara uygun olarak QbD Tasarımda Kalite Sistemi’ni hem yurt içi hem de uluslararası pazarlardaki projelerimize dahil ettik. Dünya ilaç endüstrisinde benimsenen güncel kalite odaklı ürün ve proses tasarımı konusunda uygulamaları başarıyla hayata geçirdik. Ar-Ge olarak önemli uluslararası projeler üzerinde çalışıyoruz. Bu projelerde teknik problemlerin hızlı ve etkili bir şekilde çözülmesi başarı için temel kriterdir. Oldukça kompleks olan bu projeler, Ar-Ge açısından son derece önemli fırsatlar olarak değerlendirilmelidir. Öte yandan ruhsatlandırma ve geri ödeme süreçlerini takiben, teknoloji transferlerinin verimliliği ve hızlı lansman süreci, ilaç endüstrisinde fark yaratan çok önemli bir faktördür. Üretim ve kalite bölümleriyle birlikte Ar-Ge, yurt içi ve uluslararası pazarlardaki lansman planları konusunda öncelikli destek vermektedir.” 

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜNLER YENİ RUHSATLAR

Abdi İbrahim Ar-Ge Direktörü Zdravka Knezevic, geçen yıl yürütülen lansman sayısının 2015 yılına kıyasla üç katına çıktığını belirterek, “İhracat ve uluslararası pazarlar anlamında ise levodopa/karbidopa/entekapon için tüm önemli AB ülkelerinde lansman süreci başarılı bir şekilde yürütülmüştür.  Ayrıca osteoporoz tedavisinde önemli yeri olan ikili kombine ilaç ürününün ilk ve tek eşdeğerinin Avrupa’daki ruhsat başvurusunu yaptık. Bu tip başarılı kompleks Ar-Ge projeleri, firmamıza rekabet avantajı sağlıyor” diye konuştu. 

ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİ SÜRÜYOR

Yaratıcı fikirler ve yeni bilgi birikiminin, Araytırma Geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarında büyük önem taşıdığını anlatan Zdravka Knezevic, şunları söyledi: “Abdi İbrahim’in bu felsefeden yola çıkarak devreye aldığı üniversite, teknopark ve araştırma grubu işbirlikleri hakkında da bilgi verdi. Şu anda Ege Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Bezmialem Üniversitesi ile etkileşim halinde olduklarını belirten Knezevic şu ifadeleri paylaştı: “Bu üniversitelerle ortak projeler için net fırsatlar yaratıyoruz. İnovasyon; teknik sorunların net bir şekilde anlaşılmasından ve bu sorunlara bilindik yöntemler yerine yenileri ile çözüm bulunmasından sonra ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple, her işbirliği ve bilimsel etkileşim, yeni fikirler üretmek için bir fırsattır. Abdi İbrahim olarak 2016 yılında Ar-Ge anlamında çok büyük yatırımlar yaptık. 2017 yılında da Ar-Ge ekibi, işlerin ve proseslerin standartları ile bir bütün olarak çalışmaya devam edecek. Ekibimiz, çalışma standartları ve süreci ile geleceğe güvenle yönelmemizi sağlıyor. Ar-Ge alanında birçok heyecan verici sonuç alacağımız konusunda kendimize güveniyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!