Rekabet’te ‘bilgi sızdırma’ya 8 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Rekabet’te ‘bilgi sızdırma’ya 8 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2005 01:47

Rekabet Kurumu’nda soruşturmalarla ilgili dışarıya bilgi sızdırılarak haksız menfaat temin edildiği iddiaları üzerine dün beşi kurum görevlisi olmak üzere toplam sekiz kişi gözaltına alındı. 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu çerçevesinde yürütülen operasyon, iddialar üzerine Kurum Başkanı Mustafa Parlak’ın konuyu Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirmesiyle başladı.

EVLERDE ARAMA:

Terör ve organize suçlara bakmakla görevlendirilen Ankara Cumhuriyet Savcılarından Mustafa Kelkit’in talimatı üzerine, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri 5’i kurum görevlisi, 1’i müteahhit olmak üzere 6 kişiyi Ankara’da gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında İstanbul’da 2 avukat da gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Rekabet Kurulu üyesi bulunmadığı bildirildi. Ankara’da gözaltına alınan zanlıların işyerlerinde ve evlerinde yapılan aramalara Savcı Kelkit de katıldı.

PARLAK’IN AÇIKLAMASI:

Kurum Başkanı Mustafa Parlak, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, ‘Kurumumuzdan bazı bilgilerin dışarıya sızdığına ilişkin duyumlar üzerine, Başkanlığımızca bu durumun ortaya çıkartılması için konu Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilmiş ve Cumhuriyet Savcılığınca yapılan inceleme çerçevesinde kurumumuzdan 5 çalışanın ifadelerine başvurulmuştur’ dedi. Açıklamada, konunun neticelenmesinden sonra ayrıca açıklama yapılacağı ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!