Rehabilitasyon için dikiyoruz!

Güncelleme Tarihi:

Rehabilitasyon için dikiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 13:45

Yıllardır kan kaybeden dikiş makinesi satışları yeniden yükselişe geçti. Çok uzun zamandır tekstilin makul fiyatlara gelmesiyle ‘evde dikiş’ çok gerilerde kalmıştı. Ancak son dönemde akıllı dikiş makineleri yok satıyor. Singer Türkiye’nin ilk kadın yöneticisi Sinem Kınran Parlak, ‘Devir değişti dikiş makineleri gündemden kalktı ancak yine devir değişti, kişiye özel tasarım ön plana çıkıyor, ayrıca dikiş makineleri rehabilitasyon için de alınıyor’ diyor.

Haberin Devamı

Türkiye’ye ilk gelen yabancı markalardan biri olan Singer’in Türkiye’de tam 111 yıllık geçmişi var. Marka son dönmede satışlarını katlayarak büyütüyor. Türkiye genelinde 1000 satış noktasına ulaşan Singer ayrıca Şok, MediaParkt, Evkur, A101 gibi zincir mazağalarda da satılıyor. EMEA Bölgesi’ni temsil eden Türkiye Singer’in yönetimine gelen ilk Türk kadın yönetici olan Sinem Kıran Parlak’la konuştuk. Parlak 36 yaşında. 10 yıldır Singer’de çalışıyor.

Singer’in Türkiye’de üretimi yok değil mi?

Yok. 2004 yılında çekildi Türkiye’den. Döküm makineler artık kalktı. Türkiye’de de onlardan yapılıyordu.

Rehabilitasyon için dikiyoruz

Haberin Devamı

Türkiye teknolojiyi yakalasaydı durum farklı olabilirdi…

Kesinlikle. Çin, Brezilya, Vietnam, Tayvan’da fabrikalarımız var. Son teknoloji ürünü yeni makineler bu ülkelerde üretiliyor.

Yeniden Türkiye’de yatırım planı var mı Singer’in?

Şimdilik yok.

TÜRKİYE EN ÇOK DİKİŞ MAKİNESİ SATILAN 3’ÜNCÜ ÜLKE

Türkiye’de satışları çok yükseldi dikiş makinelerinizin. Yılda kaç dikiş makinesi satılıyor. Diğer ülkelerle kıyasla durum nasıl?

En çok Amerika’da, ardından Almanya sonra da Türkiye’de Singer dikiş makinesi satılıyor. Türkiye kısa bir süre önce 3’üncülüğe geldi. Geçen yıl 120 bin adet dikiş makinesi satıldı Türkiye’de.

Rehabilitasyon için dikiyoruz

Kaç ülkede satılıyor Singer?

150 ülkede var.

Eve dikiş makinesini kimler alıyor?

Bizim 3 hedef kitlemiz var. Biri profesyoneller. Diğeri orta seviyede dikiş dikenler, diğeri de yeni başlayanlar. Evde hobi amaçlı başlayıp, hobisini işe dönüştürenler iyi müşterilerimiz.

Dikiş makineleri hiç eski makineler gibi değil artık. Her şeyi bilgisayar mı yapıyor?

Her işi bilgisayar yapmıyor ancak profesyonellere önerdiğimiz makineler bunlar. Akıllı makineler. Bunları kullanmayı öğrenenler her şeyi yapabiliyor.

Haberin Devamı

Herkes kolayca öğrenebiliyor mu?

Biz de eğitim veriyoruz. Meslek Liseleri’nde ve Belediyelere ait kurslarda eğitim veriliyor. Biz de bu eğitimleri destekliyoruz.

Hedef kitlenizin büyük kısmı kadınlar. Ev kadınları için bu yeni makinelerin sistemini çözmek kolay mı?

Kişiden kişiye değişse de çok zor değil. Ama bilgisayar kullanmayı bilen kadınlar daha kolay öğreniyor. Genelde dikiş makinelerini almaya eşleriyle geliyorlar. Sonra bir iki gün içinde öğreniyorlar. Yıllarca çalışmış, ama farklı nedenlerle işten uzaklaşmış, evden çalışmak isteyen kadınlar da çok tercih ediyor. Özel tasarımlar artık çok ilgi görüyor. Bir gömleğin yakasına, koluna nakış işlemek, evde diktiklerine veya satın aldıklarına farklılık katmak isteyenler bu makineleri alıyor. Bir hafta içinde işi öğrenip, manto yapıp, bu mantoyu instagram adresinden ‘özel tasarım’ olarak satanlar var. Dikiş bilmek hala iyi bir geçim kaynağı. Hobi pazarı çok hızlı büyüyor Türkiye’de. Dikiş makineleri çeyiz listelerinde birinci sıradayken artık hobi aracı.

Haberin Devamı

Evden geçim sağlayan kadın sayısı da artıyor…

Evet. Biz çok araştırma yaptırıyoruz. Şu da var: Dikiş dikmek rehabilitasyon aracı aynı zamanda.

Psikolojik nedenlerle de alınıyor diyorsunuz…

Kesinlikle. Üretmek herkese iyi geliyor. Ayrıca keyifli bir uğraş.

Kaç modeliniz var?

30 modelimiz var. Her talebe uygun DİKİŞ MAKİNESİ var.

YENİ DİKİŞ MAKİNELERİ PRINTER GİBİ

Bu son teknoloji ürünü makineler neyi daha kolay ve hızlı yapıyor?

Her şeyi. 3 günde yapılan nakışlar, 30 dakikada yapılıyor. DVD’lerle nasıl yapılacağını anlatıyoruz. Bir fotoğrafı tarayıp tamamen aynısını kumaşa işleyebiliyor bu makineler. 10 santimlik desen sallama kasnakla 3 günde yapılırken, artık 30 dakikada yapılıyor.

Haberin Devamı

Yeni gelişmeler var mı?

Var yakında wifi bağlantılı dikiş makinemiz geliyor. Usb kablosu olmadan artık istediği yere bağlanıp desen çalışabilecek dikiş yapanlar. Bu üretim için de büyük kolaylık. Dikiş makineleri printer gibi oldu.

Online satışlarınız nasıl gidiyor?

Daha önce farklı kanallardan satış yapıyorduk, bunlar da devam ediyor, ancak son dönemde kendimiz de yapıyoruz. Beklentimizin üzerinde oldu satışlar.

Yeni dikiş makinelerinin ücretleri ne kadar?

199 liradan 4500 liraya kadar farklı seçenekler var.

2014’te ne kadar büyüdünüz? 2015 hedefi nedir?

- Geçen sene yüzde 29 büyüdük. Bu yıl geçen sene ile aynı ciro olacak ama en az yüzde 34 büyüyeceğiz.

Haberin Devamı

Singer dikiş makineleri en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Gaziantep’te satılıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!