Ramazanda ‘yemek’siteleri rekor kırdı

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda ‘yemek’siteleri rekor kırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 00:00

Ramazan ayında internet kullanımının, diğer aylara göre yüzde 10 oranında arttığı belirlendi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl ramazanda internet kullanımının yüzde 7 oranında arttığını, bu yıl artışın yüzde 10 seviyesinde gerçekleştiğini ifade eden TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, “Ramazan ayında, internet kullanım alışkanlıkları değişiyor. Sosyal ağlar, video ve oyunlara ramazan öncesine göre daha fazla ilgi gösteriliyor. Yemek tarifi siteleri tıklanma rekoru kırıyor” dedi.

Hafta sonu kullanımı

TTNET abonelerinin ramazandan önce interneti yoğun olarak gün içinde 14.00-16.00, akşamları ise 21.00-23.00 saatleri arasında kullandığını söyleyen Yılmaz, “Geçen yıl yüzde 8.7 olan hafta sonu kullanım artışı ise bu ramazanda yükselerek, yüzde 11 olarak gerçekleşti” diye konuştu.

Yemek siteleri zirvede

Ramazanla beraber internet kullanıcılarının lezzete olan düşkünlüğünün de arttığına dikkat çeken Yılmaz, şöyle konuştu: “Adresinde ‘yemek’ geçen sitelere yüzde 50, ‘tarif’ geçen sitelere yüzde 141 daha çok giriş yapıldı. Geçen yıl ramazanda video kullanımı yüzde 6.5 artarken, bu yıl artış yüzde 10 oldu. Online sohbete ve internet üzerinden sesli ve videolu görüşmeye de ilgi yükseldi. Anlık mesajlaşmalarda geçirilen süre, ramazanla beraber yüzde 15 arttı.”
Facebook alışkanlıklarının farklılaştığını, oyun ve videolara olan ilginin arttığını belirten Yılmaz, “Ramazanla birlikte Facebook’taki tıklamalarda geçen yıl yüzde 10.3 olan artış oranı, bu yıl yüzde 15.5 olarak gerçekleşti. Online oyunlara ilgi yüzde 21.5 arttı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!