Güncelleme Tarihi:
Balcı, geçen sene 380 lira olan un fiyatının bu yıl 800 liraya çıktığını; geçen seneye göre pidedeki işçilik artışının ise yüzde 120 olduğunu ifade etti. “İşletme giderleri geçen sene 725 lirayken 1360 lira bandına çıkmış. Geçen sene tüm Türkiye’de uygulanan pidenin kilogram fiyatı ise 33.5 lira” diyen Balcı, “Gramlar farklılık arz etse de azami olarak geçen sene Türkiye genelinde en yüksek pide fiyatı 33.5 liraymış. Bu sene odalarımızla yapmış olduğumuz genelge ve görüşmeler neticesinde azami kilogram fiyatı 60 lira olacak” diye konuştu. “Dolayısıyla geçen sene 33.5 lira olan pide fiyatı bu sene 60 lira uyguladığımızda yüzde 80 artış olduğunu görüyoruz” diyen Balcı, “Giderlerimize baktığımızda yüzde 100’ün üzerinde bir artış varken, yüzde 80 artışı vatandaşlarımızın da makul karşılayacağını ümit ediyorum” ifadelerine yer verdi.
‘FİYATLAR HER İLDE DEĞİŞECEK’
Ancak her ilde ve ilçede odaların kendi maliyet hesabını yaparak ilgili esnaf odaları birliğinden fiyat alacağını vurgulayan Balcı, şöyle devam etti: “Dolayısıyla o coğrafi yapıya, vatandaşımızın arzusuna göre değişik gram ve fiyatlarda pide üretilecek. Türkiye’nin hiçbir yerinde kilogramı 60 liranın üzerinde olmayacak. Yani İstanbul’da bir işletmede 250 gram pide 15 liraya satılırken, aynı şekilde 330 gram pide 20 liradan satılabilecek. Fakat 60 liranın üzerinde hiçbir yerde uygulama olmayacak.”