‘Quickly quickly’ Yavuz Sultan Selim

Güncelleme Tarihi:

‘Quickly quickly’ Yavuz Sultan Selim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 00:00

Başbakan Erdoğan, temel atma töreninde yeni köprünün müteahhit firmalarından Hyundai’nin yetkilisine İngilizce olarak, “Quickly, quickly (hızlı hızlı) diye seslendi. Sonra ortaklardan köprünün iki yıl sonra 29 Mayıs’a tamamlanmasını istedi. Firmalar da söz verdi: 29 Mayıs 2015’te açılacak.

Haberin Devamı

TEMEL ATMA TÖRENİNDEN KARELER

GARİPÇE ile Poyrazköy arasında 3 milyar dolara yap-işlet-devret modeliyle inşa edilecek olan İstanbul Boğazı’nın üçüncü köprüsünün temeli  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBM MBaşkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından dün yapıldı. Erdoğan kürsüde müteahhit firmanın ortaklarıyla pazarlık yaptı. Başbakan Erdoğan, sahneye “Köprücü de gelsin” diyerek çağırdığı Hyundai’nin yetkilisine İngilizce olarak, “Quickly, quickly (hızlı hızlı) diye seslendi. Sonrasında da ortaklardan köprünün iki yıl sonra 29 Mayıs’a tamamlanmasını istedi. Yüklenici firma yetkilileri ellerinden geleni yapacakları sözünü verdiler.

Erdoğan törende şunları söyledi:

“Şunu bütün açıklığı ile ifade ediyorum. Projenin güzergahını Belgrat Ormanları, Fatih Ormanları  ve Polonezköy Milli Parkı gibi orman alanlarını koruyacak şekilde belirledik. Tarihi değeri olan bentlerin ve göletlerin korunmasını da gözettik. Güzergahı özellikle İstanbul’a su sağlayan göletlerin havza sınırları dışından geçirdik ve su kalitesini korumak üzere belirledik. Bu proje milletimizin gurur tablosu olacak yıldız gibi parlayacak. Proje tamamlandığında dünya çapında da bir rekora imza atmış olacağız. Zira projenin maliyeti yaklaş 3 milyar dolardır. Gerçek rakamla baktığımızda 4,5 milyar liraya mal olacak. Ama her şeyi ile dünyada örnek bir proje oluyor.”

Haberin Devamı

PAZARLIK YAPTI

Konuşması sonrasında Başbakan Erdoğan üçüncü köprünün yapımını üstlenen müteahhit firmaları platforma davet ederek süre süre pazarlık yaptı. Erdoğan ilk olarak İbrahim Çeçen’i çağırdı ve projeyi 2 yıl sonrasında 2015’in 29 Mayıs’ında bitirmesini istedi. Çeçen’in ‘İş sadece bizimle olmuyor. Ortaklarımızın da aynı taahhüdü vermesi gerekiyor’ demesi üzerine Erdoğan bunun üzerine Astaldi ve Hyundai şirketlerinin temsilcilerini platforma çağırdı. Bu sırada Erdoğan İngilizce olarak “Quickly, quickly (hızlı, hızlı)” diyerek yöneticileri çabuk olmaları için uyardı. Diğer firmalar da 2 yıllık sürede bitirmeyi deneyeceklerini söyledi.  Erdoğan bunun üzerine “Hyundai gerçekten işin en önemli boyutunda. Ama nedir 12 saat çalışmayacak. 24 saat çalışacak. Ama benim bildiğim Hyundai bu işi gayretle bitirir. Hyundai ile de anlaştık. Elimizden gelenin gereğini yapacağız diyor. Biz de kolaylaştırıcı anlamda elimizden gelen bütün desteği yapacağız. İnşallah 2 yıl sonra yine bir 29 mayısta açılış töreninde açılış bir arada olma arzusu ile” diyerek sözlerini bitirdi.

Haberin Devamı

Bağırıp çağıracaklar ama Kanalistanbul da geliyor

BAŞBAKAN Erdoğan önümüzdeki günlerde yeni bir ihale yapılacağına da dikkat çekerek, “O da Kanalistanbul ihalesi.  Şimdi bununla ilgili de çok konuşacaklar. Bağırıp çağıracaklar ama kervan yolda gerek. Bizim işimiz var. Yapmamız gerekenler var. Şu güzel boğazda sorun kaç tane kıvrım var veya sıkıntılı yer var bilmezler. Ama biz bu dersi çok çalıştık. Bir İndipendante’yi unutamayız. 7 ay yanan geminin İstanbul’a ne denli korkular yaşattığını unutamayız Ama onların öyle bir derdi yok.  Tabi Kanalistanbul’da bu iş bitmeyecek. 29 Ekim’de Marmaray açılıyor. Hamdolsun bunu inşa etmek de bizlere nasip oldu. Ve hemen onun biraz daha güneyinde orada da iki tane tüp boğazın altında oradan da yine otomobiller gelip geçecek. Bitmedi. Haliçte Camialtı Tersanesi ihalesine hazırlanıyoruz”dedi.

Haberin Devamı

Hayallerimin ötesinde

İÇTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen “Proje bittikten sonra 10 yıl 2 ay da işletme süremiz var. Sonrasında devletimize devredeceğiz. Projeyi de söz verdiğimiz diğer tüm projelerde olduğu gibi süresinde kaliteli olarak tamamlayacağımızdan emin olabilirsiniz. 44 yıllık meslek hayatımda yaptığım tüm işlerle gurur duydum. Burada samimiyetimle ifade etmek isterim ki bu güne kadar iki proje heyecanlandırdı. Bunlardan biri memleketim olan Ağrı ya yapmış olduğum 9 bin öğrencimizin eğitim gördüğü üniversitedir. Diğeri de 3. Boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesidir. Üçüncü köprü benim hayalimdir demiştiniz. Benim içinse hayallerimin ötesinde bir değerdir” dedi.

Haberin Devamı

Mimarı Fransız Virlogeux

KUZEY Marmara Otoyolu Projesi kapsamında İstanbul Boğazı üzerinde yapılacak 3. köprünün konsept tasarımı yapı mühendisi “Fransız köprü üstadı” olarak nitelendirilen Michel Virlogeux ile İsviçreli Ti Engineering firması tarafından ortak olarak yapıldı. Köprü tasarımı konusunda dünyanın en tecrübeli isimlerinin başında gelen Virlogeux’nun imzasını taşıyan önemli köprülerden bazıları: Portekiz’in başkenti Lizbon’daki 17.2 kilometrelik Avrupa’nın en uzun köprülerinden olan Vasco da Gama Köprüsü ve Fransa’da dört yıl süreyle dünyanın en uzun asma köprüsü  olan Seine Nehri üzerinde kurulu olan Normandiya Köprüsü’dür.

Bölgedeki satılık arsa ilanları için tıklayın

Haberin Devamı

‘Quickly quickly’ Yavuz Sultan Selim

3. KÖPRÜNÜN ANİMASYON GÖRÜNTÜLERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!