Güncelleme Tarihi:
HEPSİ TÜRKİYE’DEN
Puma’nın sadece İsviçre’nin değil aynı zamanda Avusturya, Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Slovakya’nın da sponsorluğunu üstlendiği belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi: “Turnuvaya katılan 24 takımın 5’ine teknik sponsorluk yapıyoruz. Bu formaların hepsi Türkiye’de üretiliyor. İngiltere ve Slovakya arasında oynanan maçta da Slovak oyuncular Türkiye’de üretilen Puma ürünleri kullandı. Bu maçlarda hiç bir sorun yaşanmadı.
İsviçre maçındaki ürünler çok az sayıda hatalı materyel kullanılan formalardı. Konuyla ilgili teknik analizlerimizi yaptık. Hatalı ürünler tespit edildi. Biz Türkiye’deki üretimden son derece memnunuz. Bundan sonraki süreçte de üretime devam edeceğiz. Tüm bu takımlar milli maçlarında Puma ACTV Thermo-R teknolojili formaları giymekteler. Tüm federasyonlar bugüne kadar hiç bir problem ile karşılaşmadıklarını formaların kalitesinden, kullanımından ve dizaynından çok memnun olduklarını açıklamıştır.”
7 MARKA YARIŞIYOR
Spor giyim markaları için Avrupa Futbol Şampiyonası ve Dünya Kupası tanıtım için büyük önem taşıyor. Euro 2016’da 24 takımın 7 farklı teknik sponsoru bulunuyor. Bu sponsorlar arasında en fazla takıma sahip marka Adidas. 9 takıma sponsor olan Adidas, Türkiye’de forma üretmiyor. Bu alanda Nike 6 takım ile ikinci sırada yer alıyor. Puma’nın 5 takıma sponsor olduğu turnuvada, Joma 1, Macron 1, Umbro 1 ve Errea 1 takıma sponsorluk yapıyor.
İHKİB DE FORMA HAREKETİNE GEÇTİ
YAŞANAN gelişmeleri yakından takip ettiklerini anlatan İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “Puma’nın formalarını üreten Milteks Türkiye hazır giyim endüstrisinin önde gelen firmalarından biri. Puma’nın yanı sıra Adidas, Nike, New Balance ve Intersport gibi küresel ölçekteki spor markalarının da tedarikçisi konumunda bulunuyor. Euro 2016’da İsviçre A Milli Futbol Takımı’nın formalarının yırtılmasının teslimattan sonra söz konusu baskı işlemleri sırasında yaşanan bir sorundan kaynaklandığını düşünüyoruz. Yine de kesin bir yargıya varmak için söz konusu formaların yetkin bir laboratuvarda test edilmesi gerekir. Puma formaları gönderirse bir İHKİB kuruluşu olan EKOTEKS Laboratuvarı’nda gerekli testleri yaptırarak sorunun kaynağını net bir şekilde ortaya çıkarabiliriz” dedi.