Proton hedefleri revize ediyor

Güncelleme Tarihi:

Proton hedefleri revize ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2008 11:58

Proton marka araçların Türkiye distribütörü Ulu Motor'un Ticari işler Direktörü Vedat Karabekir, yılın ilk yarısında sektörde yaşanan olumsuzluklardan dolayı 2008 yılı hedeflerini revize ettiklerini söyledi.

Karabekir Ulu Motor olarak 2004 yılında Proton'u tekrar Türkiye pazarına getirdiklerini belirtti.

2005 yılı sonuna kadar araç getirmeden sadece alt yapı çalışmaları yaparak geçirdiklerini anımsatan Karabekir, “türkiye'nin her yerinde yetkili servisler açıldı. Araç 7/24 servisi hizmete sokuldu. En önemlisi de eski müşterilerin geri kazanılması için çeşitli çalışmalar yapıldı. Müşterilerin markaya olan güveni tekrar kazanıldı” dedi.

Türkiye'nin ekonomik koşullarında emin ve ağır adımlarla ilerlemeyi kendilerine prensip edinen firma olduklarını anlatan Karabekir, grup şirketleri, Ulumotor-Proton, Eksen otomotiv, OMVL, Ulumod, ikinci el ve vasıtam.com'un yanında, müşterilerine yönelik 60 aya kadar vade yapabildikleri bir finans şirketlerinin de bulunduğunu bildirdi.

Karabekir, geçen yıl Türkiye'de seçimler ve piyasada oluşan olumsuz havalardan dolayı kötü geçmiş görünmesine karşın hedeflerinin yüzde 80'ine ulaştıklarını ifade etti.

Karabekir, “2008 hedefimiz ise 2007 hedefimizin yaklaşık 2,5 katı kadardı. Ancak, yılın ilk yarısında piyasada yaşanan olumsuzluklardan dolayı bu hedefi revize ettik” diye konuştu.

“AUTO SHOW'DA 2 YENİ MODELİ PİYASAYA SUNACAĞIZ”

Ekim'in 9'un da açılacak “2008 Auto Show Fuarı”nda 5 ayrı modeli sergilemeyi planlamayı düşündüklerini anlatan Karabekir, şunları kaydetti:
“Sergileyeceğimiz modelleri özel olarak Malezya'dan getirteceğiz. Bu modellerden 2 tanesi ilk defa Türkiye otomotiv piyasasına sunulacak olan B segmentindeki Persona ve Saga modelleri. Persona modelini kasım ayında yapılacak olan tanıtımla, Saga modelini ise 2009 yılının başında yapılacak olan tanıtımın ardından satışa sunmayı hedefliyoruz.

Sergileyeceğimiz diğer modellerimiz ise, Gen-2, Waja ve Savvy. Bu modellerimiz de hali hazırda satışta olan, ancak araçların üzerinde bazı değişiklikler yapılarak yenilenmiş modellerden oluşuyor.”

Karabekir, 2009'dan itibaren Türkiye'de satılan model sayısının 5'e yükselmesi ile daha iyi hizmet verebileceklerini, ayrıca ticari araç modellerinin katılımı ile ürün yelpazelerinin genişleyeceğini kaydetti.

Proton'un, hibrit teknolojisi üzerinde de ar-ge çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Karabekir, gelecek yıllarda üretiminin önemli bir bölümünü hibrite çevirmeyi planladığını da sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!