Proje bitince belli olacak

Güncelleme Tarihi:

Proje bitince belli olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 01:15

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Köprü yapımı sırasında kesilecek ağaçların sayısı inşaat projesinin tamamlanmasından sonra netleşecek, kesilecek her bir ağacın karşılığında 5 fidan dikimi yapılacak” dedi.

Haberin Devamı

BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Bakan Eroğlu’na bir önergeyle “3. Köprü’nün yer aldığı ormanlık alanda şimdiye kadar 1 milyona yakın ağacın kesildiği ve yaklaşık 1 milyon 610 bin ağacın daha kesileceği doğru mudur? Boğaz Köprüsü’nün neden olacağı orman tahribatıyla birlikte yaban hayatın tehlikeye girmesi ve endemik bitkilerin yok olması ihtimalinin dikkate alınmamasının nedeni nedir?” sorularını yöneltti. Bakan Eroğlu, Dora’nın sorularını şöyle yanıtladı:

PROJEDEN SONRA NETLEŞECEK

“Kuzey Marmara Otoyolu ve Üçüncü Köprü yapımı maksadıyla kesilecek ağaçların sayısı inşaat projesinin tamamlanmasından sonra netleşecek olup kesilecek her bir ağacın karşılığında 5 adet fidan dikimi gerçekleştirilecektir. Orman alanlarında yürütülen yol ve benzeri çalışmalarda; Bakanlığım, yaban hayatının ve endemik bitkilerin korunması maksadıyla ek tedbirler almakta, ayrıca alınan bu tedbirler ilgili projelerine işlenerek, buna göre izin verilmektedir. Bakanlığım son 10.5 yılda 3 milyon 691 bin hektar alanda 2 milyar 800 milyon fidan dikimi ve rehabilitasyon gerçekleştirmiştir. FAO verilerine göre, ağaçlandırma çalışmalarında Türkiye, Çin ve Hindistan’ın ardından Dünya üçüncüsüdür.”

Haberin Devamı

9 yılda 8 bin 558 hektar alan yandı

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2003-2012 yılları arasında toplam 8 bin 558 hektar alanın yandığını açıkladı. Eroğlu, ormanların kameralarla izlendiğini, yangın olduğu an 15 saniye içinde bildirim yapıldığını söyledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın görüşüldü. Komisyondaki milletvekillerine bitki çayları dağıtıldı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam “Meslek Odamı Özgür Bırak” pankartı açtı. 2012’de 470 milyon adet fidanı toprakla buluşturduklarını kaydeden Eroğlu komisyondaki sunumunda “Yangın sayısı artıyor ama yamış alan azalıyor. 2003-2012 arası ortalama 8 bin 558 hektar alan yandı” dedi.

Satılık konut ilanları için tıklayın

BAKMADAN GEÇME!