Güncelleme Tarihi:
Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü, bu yıl başlattığı uluslararası kongreler serisinin ilkini ‘‘girişimciliğe’’ ayırdı. Ücretsiz olarak düzenlenen kongreye Yapı ve Kredi Bankası Genel Müdürü Burhan Karaçam ile Uluslararası Genç Girişimciler Yarışması birincisi İzzet Garih katılacak.
Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü, bu yıl uluslararası kongreler dönemini başlatıyor. 18 Ağustos Salı günü ilki yapılacak olan kongrenin konusu girişimcilik.
Girişimcilik Kongresi'nin açılışını Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Burhan Karaçam yapacak. İrlanda, ABD ve Belçika'dan da konuşmacıların davet edildiği kongreye, bu yıl Çin'de düzenlenen Uluslararası Genç Girişimciler yarışmasında büyük ödülü alan Alarko Grubu Yöneticisi İzzet Garih de katılıyor. Boğaziçi Üniversitesi güney kampüsünde düzenlenecek kongreyi öğrenciler ücretsiz olarak izleyebilecekler.
İşletme ve Ekonomi Kulübü yönecitileri İpek Erhan, Anıl Veziroğlu ve Burç Özkan ile neden böyle bir kongre düzenledikleri üzerine sohbet ettik. Kulüp yöneticileri, sohbetimizde, amaçlarını, globalleşerek her geçen gün biraz daha küçülen dünyada, uluslararası arenada boy göstermek olarak özetlediler.
Bu yıl kongrenin adını ‘‘Girişimcilik’’ koyduklarını, fakat konunun her yıl değişeceğini belirtten İpek erhan, salı günü başlayacak ve bir hafta sürecek olan kongreye katılımcı olarak 7 farklı ülkeden 22 yabancının geleceğini söyledi. Son sınıf öğrencisi Erhan, ABD, Kanada, Belçika, İrlanda, Bulgaristan, Polonya ve Almanya'dan geleceklerin yanısıra Kongre'ye yurt içinden de 21 kişinin katılacağını belirtti.
Bu yıl ilk kez düzenlenmesi nedeniyle geniş bir katılım sağlayamadıklarını belirten Anıl veziroğlu ise ‘‘önümüzdeki yıllarda, yurtdışında daha fazla kitlelere ulaşmayı başaracağız’’ diyor.
EN BÜYÜK KULÜP
Veziroğlu, böyle bir kongre düzenlemekteki amaçlarını şöyle anlatıyor:
‘‘Şu anda Boğaziçi Üniversitesi'nin en büyük kulüplerinden biriyiz. Amacımız iş dünyası ile öğrencileri yakınlaştırmak. Bugüne kadar yaptıklarımız hep yurtiçinde sınırlı kaldı. Dünyada hızlı birleşme dönemi yaşanıyor. Biz de globalleşme sürecine kıyısından köşesinden bugünden katılmak istedik. İnsanlar ve kültürlerarası bir etkileşim olsun, yabancı öğrencileri tanıyalım, onlarla fikir alışverişinde bulunalım istedik. Bunun için de böyle bir kongre hazırlayalım ve bu hep devam etsin istedik. Bu yıl ilkini yapıyoruz. Hedefimiz İşletme Kulübü Kogresi'nin yerleşip uluslararsı boyutlarda sürekli düzenlenir hale gelmesi. Bu yılbaşından itibaren başladığımız çalışmada, dünyadaki bütün üniversitelere internet yoluyla ulaşmaya çalıştık. Pek çoğuna ulaştık. Fakat çok yeni olduğumuz için daha sınırlı düzeyde bir katılım olacak. Her şeye rağmen bu bir başlangıç oldu. Sonuçta gelecek yıllar için bu yılki kongre temel oluşturacak. Yeni insanlarla tanışıp, yeni fikirler öğreneceğimize inanıyorum.’’