Postacı bir türlü gelemedi!

Güncelleme Tarihi:

Postacı bir türlü gelemedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2018 22:25

ABD Posta Servisi’nin (USPS) 180 bin aracın yenilenmesini kapsayan 6.3 milyar dolarlık dev filo ihalesinin kazananı bir türlü belli olmazken, nihai sonucun yıl sonunda açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Finale kalan 5 şirket içinde yer alan Kıraça Holding bünyesindeki Karsan’ın geliştirdiği prototip araçlarla yapılan test sürüşleri önceki gün ABD’de bir kez daha görüntülendi. Ohio’da korsan olarak çekilen fotoğraflarda araçtaki yenilikler dikkat çekerken, motorun şarj edilebilir hibrit olduğu da ortaya çıktı.

5 FİNALİST VAR
Değeri tam 6.3 milyar dolar bu dev ihalede, araç başına 25 bin dolar ile 35 bin dolar arasında değişen fiyatlar ödenecek. Bu ihale Türkiye açısından da büyük önem taşıyor çünkü Bursa merkezli ticari araç üreticisi Karsan, USPS’nin prototip geliştirme teklif çağrısına davet edilen ve ön yeterlilik alan 15 firmadan birisi olmuştu. Seçilen 5 tedarikçi arasındaki tek Türk firması olan Karsan’la beraber AM General, Mahindra, Oshkosh ile VT Hackney ve ortağı Workhorse Grubu yern almıştı. Prototip geliştirebilmeleri için ihale bedeli 37.4 milyon dolar olarak açıklanırken, firmalara başka tedarikçilerle ekip kurma veya taşeronla çalışma imkânı da sağlanmıştı.

Haberin Devamı

Postacı bir türlü gelemedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!