Polat gitti, hisseler coştu Galatasaray 1 milyar 67 milyon TL’lik oldu

Güncelleme Tarihi:

Polat gitti, hisseler coştu Galatasaray 1 milyar 67 milyon TL’lik oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2011 00:00

Tarihinin en kötü sezonlarından birisini geçiren ve önceki gün yapılan Mali Genel Kurul ile Adnan Polat devri sona eren Galatasaray Sportif A.Ş. hisseleri dün sabah açılışta hızlı yükseldi.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü’nde merakla beklenen Mali Genel Kurul’da Adan Polat ve yönetimi mali açıdan aklansa da, idari açıdan aklanmayınca Polat devri sonra ermiş oldu. Önceki gün yaşanan bu gelişmelerin ardından İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem gören Galatasaray hisseleri dün güne geçen hafta kapanışa göre yüzde 10’luk bir artışla başladı.
Cuma günü hisse kapanış fiyatı 363 TL olan Galatasaray Sportif A.Ş hisseleri dün ilk seansta 400 TL’ye kadar çıktı. İlk seansın sonlarına doğru gelen kâr satışları ile biraz gerileyen Galatasaray hisseleri, ilk seansı yüzde 4.4 primle 379 liradan tamamladı. İkinci seansta bu seviyelerde seyrini koruyan hisseler, ilk seansa göre biraz daha arttı ve günü ortalama yüzde 5.51 primle 383 liradan tamamladı. Galatasaray’ın piyasa değeri de 1 milyar 67 milyon TL (689 milyon 594 bin dolar) düzeyinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Fener hisseleri düştü

Bu arada İMKB’de işlem gören Fenerbahçe hisseleri ise güne küçük çaplı düşüşle 87 TL’den başladı. Gün içinde satış ağırlıklı bir seyir izleyen Fener hisseleri günü yüzde 2 kayıpla 85.75 TL’den tamamladı. Beşiktaş hisseleri yüzde 0.2, Trabzonspor hisseleri yüzde 2.59 prim yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!