PO tavan fiyata karşın kârını yüzde 8 artırdı

Güncelleme Tarihi:

PO tavan fiyata karşın kârını yüzde 8 artırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 00:00

Türkiye’nin önde gelen akaryakıt dağıtım ve madeni yağ şirketi Petrol Ofisi (PO), 2009 yılının ilk dokuz aylık döneminde 264 milyon TL (168 milyon dolar) net kâr açıkladı.

Haberin Devamı

Bu rakamda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8’lik bir artış yaşandığı anlamına geldi. PO bu dönemde, 10 milyar 406 milyon TL’lik (6.639 milyon dolar) net satış yaparken, şirketin faiz, vergi ve amortisman öncesi karı(FAVÖK) 611 milyon TL (390 milyon dolar) oldu. Petrol Ofisi CEO’su Melih Türker, EPDK kararıyla sektörde 27 Haziran-27 Ağustos tarihleri arasında tavan fiyat uygulandığını hatırlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Yılın üçüncü çeyreğinin başlangıcı itibarıyla sektörün serbest fiyatlandırma yapısının sekteye uğraması da önemli bir gelişme oldu. Tüm bu sıkıntılara rağmen, yılın sonuna yaklaştığımız şu günlerde, önümüzü daha net görebiliyoruz. Bu dönemde ihtiyatı elden bırakmamak gerekiyor, ancak önümüzdeki dönemin, geride bırakılandan daha olumlu olacağı inancımızı sürdürüyoruz. 3 bin 200 bayisi, çalışanları, dağıtım ağı ve tedarikçileriyle 100 bine yakın kişiye doğrudan ya da dolaylı istihdam sağlayan Petrol Ofisi, Türkiye’nin ekonomik bir değeri ve ülkemizin en itibarlı kurumlarından biridir. Türkiye geneline yayılmış bayi ağımızın yönetiminde eksiksiz denetim mekanizmasını, insan kaynaklarımızda ise konusunda uzman personel istihdamını ve bağlılığı her zaman ön planda tutuyoruz. Petrol Ofisi, tüm paydaşları ve Türkiye için yarattığı değerleri artırarak sürdürecektir.”

Haberin Devamı

OMV ile görüşmeler sürüyor

AVUSTURYALI petrol ve doğalgaz şirketi OMV, üçüncü çeyrek bilançosuyla birlikte yaptığı açıklamada Petrol Ofisi konusunda görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Düşük petrol fiyatları ve daralan rafineri marjlarının üçüncü çeyrekte gelirlerin azalmasına neden olduğunu açıklayan OMV, yılın üçüncü çeyreğinde satış gelirlerinde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 49 düşüş yaşandığını, vergi ve faiz öncesi kârının (VFÖK) geçici nitelikteki bir seferlik gelirler çıkarıldıktan sonra 514 milyon Euro’ya gerilediğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!