Piyasalarda G.Kıbrıs sendromu büyümedi

Güncelleme Tarihi:

Piyasalarda G.Kıbrıs sendromu büyümedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 09:25

G.Kıbrıs parlamentosundan dün akşam AB yardımı için istenen vergi paketine onay çıkmaması piyasalarda sert hareketlere neden oldu. Euro, dolar karşısında 1.28'li seviyelere gerileyerek son 4 ayın en düşüğünü gördü. Hisse senetleri piyasalarında ise gelen satışlar daha sonra ABD Merkez Bankası'nın tahvil alımlarını desteklemeye devam edeceği beklentisiyle toparladı. Buna paralel olarak sabahki işlemelerde euro da dolar karşısında 1.29'un üzerine çıkarken, İMKB güne hafif yükselişle 82 bin 500 puan seviyesinden başladı.

Haberin Devamı

Küresel piyasalar dün Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne (GKRK) yönelik olumsuz beklentilerle genel olarak satıcılı seyrederken, dün akşam saatlerinde beklenen oldu ve Güney Kıbrıs Rum Parlamentosu AB'nin kurtarma şartı olarak öne sürdüğü vergi paketine “Hayır” dedi.

Analistler, bundan sonraki süreçte AB ile Rum Kesimi yetkililerinin tekrar masaya oturup farklı bir yol haritası üzerinde çalışabileceklerini ve bu konunun gündemde kalmaya devam edebileceğini belirtiyor.

Bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve açıklamaları öncesinde, “Güney Kıbrıs” sorunu nedeniyle özellikle Avrupa hisse senedi piyasalarında negatif seyrin devam edebileceğini tahmin eden analistler, euro/dolar paritesinin 200 günlük hareketli ortalamasının geçtiği 1,2860 seviyelerinin üzerinde tutunmasını ve vadeli işlem piyasalarının sakin seyrinin hisse senedi piyasalarının da yatay bir başlangıç yapabileceğini bekliyor.

Haberin Devamı

ABD BORSALARI ÖNCE DÜŞTÜ SONRA TOPLADI

Dün ABD'de Dow Jones Endeksi gün içindeki kayıplarını geri alarak günü sınırlı da olsa yükselişle 14.456 puandan tamamlarken, Nasdaq ve S&P endeksleri ise günü değer kaybıyla kapattı.

Yurtiçinde ise dün günü  yüzde 1.31 değer kaybıyla 82.286 puandan tamamlayan İMKB 100 Endeksi için endeksin geçen hafta gördüğü en düşük seviye olan 81.980 seviyesinin kritik destek olarak izleneceğini vurgulanıyor. Analistler, bu seviyenin altında 80.700 seviyesinin gündeme gelebileceğinin altını çiziyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!