Piyasa ‘reform’a odaklandı

Güncelleme Tarihi:

Piyasa ‘reform’a  odaklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 22:21

REFERANDUM sonrası sert hareketlerde bulunmayan ancak yurtdışındaki negatif havanın aksine pozitif yön bulan piyasalarda artık beklenti reform gündemi. Dün Kuzey Kore ABD gerilimi, Avrupa’da bir de İngiltere’nin de erken seçime gidecek olması yurtdışı piyasaları olumsuz etkilerken dolar 3.71 liradan 3.68 liraya geriledi. Bankalararası piyasada son işlemler ise 3.6839 liradan yapıldı. Borsa İstanbul da güçlü olmasa da günü yüzde 0.79 yükseliş 91 bin 373 puandan tamamladı.

Haberin Devamı

Alan Yatırım Kıdemli Analisti Eda Önder Öztürk, gerek yurt içi gerekse yurtdışı piyasalar eski dinamiklerine göre yön bulmaya başladığını belirterek, “Anayasa referandumuna dair fiyatlamaların  etkisi kısa süreli olurken, önümüzdeki günlerde yurt içi piyasaların gündemini belirleyecek olanın 26 Nisan’da Merkez Bankası’nın gerçekleştireceği toplantı olacak. Referandum sonucu sonrası Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın belirttiği üzere ekonominin bir numaralı gündem maddesi olacağını bununla birlikte enflasyon ve işsizliğin aşağı çekilmesinin öncelikler arasında yer aldığını söylemesi üzerine uzunca bir süredir beklenilen yapısal reformlar bir adım daha öne çıktı” dedi.

BEKLE GÖR YAŞANIYOR

İntegral Yatırım Menkul Değerler AŞ Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu da “Dolar kurunda 3.75 seviyesinin geçilmesi durumunda 3.80 seviyelerine doğru yükseliş oluşabilir. Aynı şekilde 3.60 desteğinin kırılması ise 3.55 seviyelerini gündeme getirebilir. Piyasalar önümüzdeki süreçte siyasi arenadan özellikle erken seçim ve ekonomik reformlarla ilgili gelecek açıklamaları takip edecek görünüyor. Zaten şu anda piyasalarda bir bekle gör süreci yaşandığı söylenebilir. Diğer yandan Merkez Bankası’nın  faiz toplantısı ve enflasyon raporu takip altında olacak” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!