Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2009 00:00
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ’güven ve istikrar’ temalı, "Kriz Varsa Çare de Var" kampanyası kapsamında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ankara’da Çıkrıkçılar Yokuşu’na giderek alışveriş yaptı. Masa örtüsü, gömlek, ayakkabı ve battaniye alan Bakan Babacan, esnafla sıkı pazarlık ederek toplam 70 lira yerine 40 lira ödedi.
DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, küçüklüğünde kendisinin de çalıştığı babası Hilmi Babacan’ın eski dükkanının bulunduğu bölgede alışveriş yaptı. IMF ile pazarlıkları sürdüren Babacan’ın, esnafla yaptığı pazarlıklar dikkat çekti. "Güven ve istikrar" temalı "Kriz Varsa Çare de Var" kampanyası kapsamında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Çıkrıkçılar Yokuşu’na giden Ali Babacan, iki saat süren alışverişinde 70 liralık ürün aldı. Babacan, esnafla giriştiği sıkı pazarlık sonucu aldığı ürünlere toplam 40 lira ödeyerek, 30 lira kára geçti.
Esnafla sıkı pazarlık yaptıBabacan, ilk olarak masa örtüsü almak için girdiği dükkanda esnafla sıkı bir pazarlık yaptı. 15 TL isteyen esnafa, "Ben bunun maliyetini aşağı yukarı biliyorum, maliyetin üstüne yüzde 10 kar koyup bana bir rakam söyle" diyen Babacan, masa örtüsünü 10 TL’ye satın aldı. Bir sonraki durağında normal fiyatı 20 TL olan gömleğe, Babalar Günü indirimiyle 10 TL ödedi. Tuttuğu takım
Fenerbahçe’nin amblemi bulunan bir battaniyeyi de 35 TL yerine 20 TL’ye aldı. Böylece, Babacan 70 liralık alışverişe, pazarlıkla 40 lira harcadı. Ali Babacan, "Kriz Varsa Çare de Var" kampanyası çerçevesinde Ulus
Koç Müzesi’nde dün düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Hepimiz kendi bütçemize göre alışveriş edeceğiz. Ayağımızı yorganına göre uzatacağız" diye konuştu.
Çıkrıkçılar Yokuşu’nu gezdi
Çıkrıkçılar Yokuşu’nda esnaflıktan yetişen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, küçüklüğünde kendisinin de çalıştığı babası Hilmi Babacan’ın eski dükkanının bulunduğu bölgede gezerek alışveriş yaptı. Esnafa ve vatandaşa kriz tavsiyelerinde bulunan Babacan, "Çeşiti bol, kaliteyi yüksek, fiyatı uygun tutacaksınız. Dükkanlarınız tertemiz olacak. Camları günde bir kere, yerleri iki kere sileceksiniz ki müşteri tertemiz dükkan görsün. Müşteri asla bir bezginlik, bir yorgunluk görmesin. Mutlaka fiyatların etiketleri olsun" dedi.
Tüketim yavaşladı"İçerde moral faktörünün belki ağırlıklı olduğu bir tüketim yavaşlaması var" diyen Babacan, şöyle konuştu: "Güven ve istikrar ekonominin olmazsa olmazı. Finans sektörümüz çok sağlam, ancak dış pazarlardaki daralma nedeniyle ekonomide yavaşlama görülüyor. Çok kapsamlı bir paket açıkladık. Moral sadece konuşmayla olmaz, somut adımlar, gerçekçi tedbirler gerekiyor. Kriz sonrası ABD ve AB, ciddi bütçe açığı verecek. Kriz sonrasında finans sektörüne kaynak aktaran bu ülkeler yüksek vergi toplamaya başlayacaklar, sosyal güvenlik sistemi açıkları daha da yükselecek."
ÖTV ve KDV indirimi bazı ürünlerde sürebilir
DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 16 Haziran’da uygulama süresi dolacak olan ÖTV ve KDV indirimlerinin bu hafta Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda ele alınacağını söyledi. Babacan, "ÖTV ve KDV indirimlerinin sonuçlarına detaylı bakılacak. Bazılarında belki devam edeceğiz, bazılarında etmeyeceğiz, bazılarında oranları değiştireceğiz. Ancak ekonomide hareketlilik getiren ürünlerde bunu devam ettirebiliriz. Ayın 16’sından önce açıklama yaparız" dedi.
Babacan’ın eniştesi de durgunluktan yakındıALİ Babacan, Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte kız kardeşinin eşi Selahattin Türkeri’nin "Türkeri Tekstil" mağazasına da uğradı. Babacan’ın eniştesi, işlerin biraz durgun olduğundan yakınarak, "Mevsimsel bir hareket oluyor. Kalıcı olmasını arzu ediyoruz. Büyük paralar vererek, alışveriş merkezleri yaparlar, ama böyle yerleri yapmak bir daha mümkün değil" dedi.
Yeni önlemlerde esnaf işçi ve memur gözetilmeliHÜKÜMETİN en son açıkladığı pakette yer alan toplum yararına çalışma programları iç talebi canlandırmak için doğru yolda atılmış önemli bir adım olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Hiç suçu olmadığı halde, kriz nedeniyle işsiz kalan insanlarımıza destek vermek aynı zamanda sosyal devlet olmanın da bir gereği. Esnaf, işçi ve memurun gözetildiği yeni önlemlerle sosyal koruma devam ettirilmeli" dedi. Hisarcıklıoğlu, "Krizle mücadele için atılması gereken adımları tamamlamış değiliz. ÖTV ve KDV indirimlerine devam edilmeli. Özellikle mevsimsel olarak talep artışı beklenen sektörlerde söz konusu uygulamalar başlatılmalı" diye konuştu.