Petrol ve gaz olimpiyatları

Güncelleme Tarihi:

Petrol ve gaz olimpiyatları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 21:59

23 Ekim 2013 tarihinde Kanada’daki Dünya Petrol Konseyi Yıllık Toplantısı’nda yapılan oylamada İstanbul, Kopenhag, Astana ve Houston’ı geride bırakarak kazanmıştı.

Haberin Devamı

“This time– İstanbul” sloganıyla çalışmalarını yürüten Türkiye, petrol ve doğal gaz sektörünün olimpiyatları olarak nitelendirilen bu dev organizasyonun 22. toplantısı için ev sahibi seçilmişti. 1933 yılında ilki düzenlenen Dünya Petrol Kongreleri üç yılda bir düzenlenen, petrol ve doğal gaz sektörünün en prestijli organizasyonu olarak tanınıyor. Kongrelere, dünyanın petrol ve doğal gaz sektörlerindeki tüm ülkelerinin ve firmalarının üst düzeyde katılım gösteriyor.

LİDERLER KATILACAK

9-13 Temmuz 2017 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde toplanacak 22. Dünya Petrol Kongresi, “TurKEY for Energy” mottosuyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde düzenlenecek. Erdoğan’ın yanı sıra Azerbaycan, Sırbistan, Arnavutluk, Bulgaristan liderleri, açılış törenine katılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte 30’dan fazla bakanın da kongreye katılacağı belirtildi. ABD Dışişleri Bakanın Rex Tillerson da kongre kapsamında İstanbul’a gelecek. Devlet başkanı ve bakanların yanında dünyanın en büyük enerji şirketlerinin CEO’ları da kongre boyunca İstanbul’da olacak.

Haberin Devamı

20 BİN ZİYARETÇİ

Kongreye petrol ve doğal gaz sektörlerinde söz sahibi ülkelerin devlet başkanı ve bakanlarının yanı sıra 15’ten fazla uluslararası kuruluşun, birçok şirketin, uluslararası örgütler ve uluslararası finans kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin üst düzey temsilcilerinin yer alacağı 5 günlük kongrede, 5000 delege ve 20 bin ziyaretçi İstanbul’da ağırlanacak. 100’den fazla ülkeden 150’den fazla şirketin de fuar alanında yer alması bekleniyor.

KONGRENİN SLOGANI ANAHTAR TÜRKİYE

KONGRE kapsamında yapılacak yuvarlak masa toplantıları, çalışma grupları, teknik forumlar ve panellerde, küresel petrol sektörü, konvansiyonel ve ankonvansiyonel petrol ve doğalgaz kaynaklarının geleceği konuşulacak. Bunların yanı sıra enerji verimliliğine yönelik küresel politikalar, düşük karbonlu çözümler, altyapı ve yatırım imkanları gibi hususlar da masaya yatırılacak. Türkiye’nin petrol ve gaz sektöründeki gelişimini de ele alan oturumlar düzenlenecek. Türkiye adına kongrede, küresel enerji politikalarının çatışmanın değil işbirliklerine, bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkıda bulunması gerektiği mesajı verilecek. Kongrede Türkiye’nin istikrarı, büyüyen ekonomisi, sürdürülebilir enerji politikaları, bölgesel barış ve huzura yaptığı katkılar ile küresel enerji ticareti için “Anahtar” rol üstlendiğini vurgulayan “TurKEY for Enerji” “Enerji için anahtar Türkiye” sloganı işlenecek.

BAKMADAN GEÇME!