Petrol-iş'ten İGSAŞ'daki işçilere destek

Güncelleme Tarihi:

Petrol-işten İGSAŞdaki işçilere destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2006 19:05

Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, iş yerlerinin kapatılması kararından sonra, mekanik atölyesine kapanan işçileri ziyaretinde, “Bu mücadele sizin ekmeğinize sahip çıkmanın dışında, ülke ekonomisine, sanayisine ve milli çıkarlarımıza sahip çıkma mücadelesidir” dedi.

Öztaşkın, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde İstanbul Gübre Sanayi A.Ş'nin (İGSAŞ) kapatılma kararının ardından atölyeye kapanan 217 işçiyi ziyaret etti.

Mustafa Öztaşkın, burada yaptığı konuşmada, Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yıldız ve diğer yöneticilerle yaptığı görüşmeler hakkında işçilere bilgi verdi.

Fabrikanın kapanmaması, üretimin devam etmesi için işverene her türlü kolaylığın gösterildiğini ifade eden Öztaşkın, ancak bir sonuç alamadıklarını belirtti.

Taleplerinin kabul edilmesi halinde içlerine sindiremeseler bile el sıkışacaklarını işverene ilettiklerini bildiren Öztaşkın, ancak işverenin el sıkışmaktan kaçındığını bildirdi.

Bir sonuç alınamadığı için eylemin başladığını anlatan Öztaşkın, bu durumun özelleştirmenin bir sonucu olduğunu, Fehmi Yıldız ya da Yıldız Entegre olayı olmadığını söyledi.

Türkiye'de özelleştirilen kuruluşların yüzde 43'ünün kapatıldığını ifade eden Öztaşkın, şöyle devam etti:
“İGSAŞ'da bunlara dahil edilmek üzeredir. İGSAŞ'da gübre üretimi artık bu kararla durmuştur. Olağanüstü olaylar olursa, petrol fiyatları düşer, doğal gaz ücretleri düşer, gübre fiyatları artarsa, yeniden üretime geçebilir.
Bu fabrika ürettiği sürece, ithal gübre fiyatları yerli üretimin altında kalmaya devam edecektir. Ancak, bu karardan sonra ithal gübre fiyatları artacaktır. Bu kaçınılmaz bir durumdur. Ucuz diye girer, sizin yerli sanayinizi yok eder, ondan sonra tekelleşir, istediği fiyatı uygular.”

“Bu karar Türk sanayisine, Türk tarımına vurulan en büyük darbelerden bir tanesidir.” diyen Öztaşkın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hükümetin de buna müdahale etmesi gerekiyor. Olaya sadece fabrikanın üretmesi ya da üretmemesi açısından bakamaz. Bir tarım politikası olarak, köylünün çiftçinin korunması, özelleştirmenin sonucu olarak bakması gerekir.
Bu mücadele, sizin ekmeğinize sahip çıkmanın dışında ülke ekonomisine, sanayisine ve milli çıkarlarımıza sahip çıkma mücadelesidir.”

Bu arada Tüpraş çalışanları da iş çıkışından sonra İGSAŞ önüne gelerek, fabrikaya kapanan işçilere destek verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!