Petrol-İş: Petkim satışı durdurulsun

Güncelleme Tarihi:

Petrol-İş: Petkim satışı durdurulsun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2007 12:20

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Petkim İhalesi'ni kazanan Socar-Turcas-Injaz ortak girişim grubunda yer alan Turcas Petrol hakkında "Yasaklılık" kararının bulunduğunu ve bunu ihale şartnamesine açıkça aykırılık oluşturduğunu savunarak, ihale sürecinin durdurulmasını istedi.

Öztaşkın yaptığı açıklamada, Petkim ihale sürecinin “kamusal denetimi” sağlamaya elverişli araçlar olmadan düzenlendiğini savundu. Öztaşkın, ihaleyi kazanan OGG’de yer alan Turcas Grubu firmalarından olan Turcas Petrol A.Ş. hakkında Resmi Gazetede yayımlanan “bir yıl süreyle tüm ihalelere katılma yasağı”nın ihale sürecinde göz ardı edildiğini kaydetti.

Öztaşkın, Socar-Turcas-Injaz OGG ile devir ve benzeri anlaşmaların imzalanmasının, yasaklılık kararının fiilen uygulanmaması anlamına geldiğini, bu durumun şartnamenin açıkça ihlali sonucunu doğuracağını belirtti. Petrol-İş olarak özelleştirme konusu edilen ve örgütlü bulunulan işyerlerine yönelik özelleştirme işlemlerinin her aşamasında alınan kararlara karşı yargı yoluna başvurduklarını dile getiren Öztaşkın, Sendikanın usulsüz işlemlerle özelleştirilmeye çalışılan Petkim'in satışına karşı her türlü mücadeleyi vereceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu satışla, Türkiye Devleti Türkiye petrokimya sanayinden ve pazarından çekilirken, yüzde 100 devlet kontrolünde olan Socar aracılığıyla Azerbaycan Devleti'nin girişi sağlanmıştır. Yılda yüzde 15 büyüme hızına sahip ve dünya petrokimya sektöründe 5. büyük pazar konumunda olan ülkemiz, petrokimyasalların üreticisi ülkeler ve şirketler için son derece cazip bir pazar durumundadır. Söz konusu satış, Türkiye petrokimya sektöründe yabancılaşma yaşanmasına, petrokimya pazarımızın kaybedilmesine ve sayıları 6-8 binlere ulaşan şirketleriyle plastik sektörünün çökmesine yol açacaktır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!