Pegasus Hava Yolları, “PGSUS” kodu ile işlem görmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Pegasus Hava Yolları, “PGSUS” kodu ile işlem görmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2013 11:34

Halka arz sürecini tamamlayan Pegasus Hava Yolları, “PGSUS” kodu ile 18,40 TL baz fiyattan Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı Pegasus ile birlikte yükselmek için destek veren tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz. Gelecek bizim, gelecek Türkiye’nin” dedi.Törene katılan Bakan Yıldırım, Ali Sabancı'nın "havacılıkta demokratikleşme" diye yeni bir tabir dile getirdiğini, buna kendilerinin "serbestleşme" dediklerini belirterek, "Serbestleşme' kararını 2003'te almasaydık bugün Pegasus olmazdı, diğerleri de olmazdı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Paylarının yüzde 34,5’ini halka açan Pegasus Hava Yolları, arz edilen 35.294.000 TL nominal değerli paylarının işlem görmeye başlaması onuruna düzenlenen törende “Açılış Gong”unu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, SPK Başkan Vekili Bülent Gökrem, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Kamışlı, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat birlikte çaldı.

PEGASUS HİSSELERİ HALKA ARZ EDİLDİ/ FOTO GALERİ

SABANCI: GELECEK BİZİM, GELECEK TÜRKİYE'NİN

Borsa İstanbul’daki ilk işlem günü onuruna düzenlenen törende bir konuşma yapan Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı; “Kasım 2005’te yola çıktığımızda Türkiye’de havacılığı değiştirmek ve düşük maliyetli havayolu modelini başlatmak adına bir adım atmıştık. Bu adım 8 yılda katlanarak büyüdü.

Haberin Devamı

Düşük maliyetli havayolu modeli herkes tarafından kabul görür, tercih edilir bir modele dönüşürken, uçakla seyahat de herkes tarafından erişilebilir hale geldi. 8 yıl içinde o kadar büyüdük ki; 2 yıl üst üste Avrupa’nın en büyük 25 havayolu arasında “Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen” havayolu unvanını kazandık. Bize güvenen, Türkiye’nin yükselen değeri Pegasus’a ortak olan, Pegasus ile birlikte yükselmek için destek veren tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz. Gelecek bizim, gelecek Türkiye’nin” dedi.

YILDIRIM: "SERBESTLEŞME KARARI ALINMASAYDI PEGASUS OLMAZDI

"MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

Törende bir konuşma yapan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan "Türkiye ulaşım sektörünün önemli kuruluşlarından biri olan Pegasus'un halka arzı vesilesiyle Borsa İstanbul olarak büyük memnuniyet duyuyoruz.

Bu kararın Pegasus'un önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığı yatırımlara ve sektörün gelişimine büyük katkılarda bulunacağına inanıyorum. Borsa İstanbul olarak şirketlerimize halka arzın sağladığı imkanları anlatmaya, onları borsamızda işlem görmeye davet etmeye devam edeceğiz. Pegasus bu noktada da önemli bir örnek teşkil edecektir. Tekrar hayırlı olsun " açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da konuşmasında; "Havacılık sektörümüzün genç, dinamik ve başarılı şirketi  Pegasus halka arz hamlesi ile yolunu Borsa İstanbul ile birleştirdi. Pegasus’un  önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirmeyi planladığı yatırımlar ve sektörün gelişimi açısından çok önemli bir adım.   Borsamız pazarlarında ulaşım sektöründen bugün Pegasus’un da katılımıyla 8 şirket var. Bu sayıyı arttırmalıyız. Pegasus'un diğer şirketlerimiz için de iyi bir örnek olacağına inanıyorum."dedi.

Bakan Yıldırım, Ali Sabancı'nın "havacılıkta demokratikleşme" diye yeni bir tabir dile getirdiğini, buna kendilerinin "serbestleşme" dediklerini belirterek, "Serbestleşme' kararını 2003'te almasaydık bugün Pegasus olmazdı, diğerleri de olmazdı" dedi.

Haberin Devamı

Pegasus ile Türk Hava Yolları'nın (THY) uçak alımlarını anımsatan Yıldırım, "Bu havacılık şirketleri çok havalandı. Yükseklerde basınç azalır, baş dönmesi yapar, dikkatli olmalarını tavsiye ederim. Kulakları uğuldamasın ve vatandaşın birikimlerini havada heba etmesinler. Bu da benim son tavsiyem olsun. Dikkatli çalışsınlar. Onlar ne kadar dikkatli çalışırlarsa biz de onlara her türlü desteği vermeyi devam edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan'a, "Borsa İstanbul'dan isim hakkı istiyoruz. Sizden önce Kanal İstanbul diye proje ortaya koyduk. Belli ki oradan esinlenmişsiniz. Buradan da bize bir şey düşer her halde. Amblemi de Kanal İstanbul. Bu işi Başkanla konuşalım. Akşam hesabı kapatırken Kanal İstanbul'a da biraz bir şeyler aktarırsak makbule geçer" dedi.

Haberin Devamı

PEGASUS'UN HALKA ARZI İLKLERE SAHNE OLDU

Barclays’in Global Koordinatörlüğünde İş Yatırım’ın Liderliğinde gerçekleştirilen Pegasus halka arzı,  bazı ilklerin uygulandığı bir halka arz oldu. Daha önceki halka arzlarda sadece kurumsal yatırımcılar tarafından uygulanabilen farklı fiyat seviyelerinden talepte bulunma yöntemi, Pegasus halka arzında bireysel yatırımcılar tarafından da uygulanabildi. Bireysel yatırımcılar da halka arz fiyat aralığının içerisinde kalmak kaydıyla, 5 farklı fiyat seviyesinden farklı miktardaki talepte bulundular. Yine daha önceki halka arzlardan farklı olarak Pegasus’un halka arzında ilk defa A tipi fonlar, T.C. Hazinesi tarafından ihraç edilen Eurobond’lar, Borsa İstanbul’da işlem gören Özel Sektör Borçlanma Araçları ve BİST 100’de yer alan paylar da talepte bulunurken yatırımcılar tarafından teminat olarak gösterilebildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!