Pegasus 3 ayda 200 bin yolcu taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Pegasus 3 ayda 200 bin yolcu taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2006 10:37

İç hat uçuşlarına 1 Kasım 2005'te başlayan Pegasus Havayolları'nın 3 aylık dönemde 200 bin yolcu taşıdı. Filosunda 14 uçak bulunan Pegasus'un, zamanında kalkış oranı yüzde 90 oldu.

İç hatlarda Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, İstanbul, Trabzon ve Van'a seferler düzenlediklerini belirten Aybat, 25 Ocak'tan itibaren Kıbrıs seferlerine başladıklarını hatırlattı.

Aybat, iç hat uçuşlarına başladıkları 3 aylık dönemde toplam 200 bin yolcu taşıdıklarını ifade ederek, “Bu dönemde zamanında kalkış oranı yüzde 90 oldu. Kar ve kötü hava koşulları yüzünden seferlerde diğer havayolları gibi aksamalar oluyor ama çok radikal bir aksama veya sefer iptali söz konusu değil” dedi.

Pegasus olarak, uçuşta olduğu kadar uçuş öncesi ve sonrasında sundukları hizmetlerle yolcuların seyahatini keyfe dönüştürdüklerini anlatan Aybat, şöyle konuştu:  “Ücretsiz otopark ve Kozyatağı ile 4. Levent'ten servis imkanının yanı sıra Bostancı-Pendik servis hattıyla ve www.flypgs.com adresinden araç kiralama hizmeti ile yolcuların seyahatini kolaylaştırıyoruz. Araç kiralama işlemi için web sitesi üzerinden rezervasyon formunu doldurmak yeterli oluyor.
Avrupa ve ABD'de kullanılan kademeli fiyat sistemini de başarıyla uyguluyoruz. Biletlerini erken alanlar, 55 YTL'den başlayan en düşük iç hat sefer ücretlerinden faydalanabiliyor. Bilet satışları ise 7 gün/24 saat hizmet veren 444 0 737 no'lu Pegasus Bilet Hattı, internette www.flypgs.com adresi üzerinde e-bilet uygulaması ve acenteler ile havaalanı satış ofisleri aracılığıyla gerçekleştiriliyor.”

Aybat, 12 adet 737-800 ve 2 adet 737-400 model uçaklardan oluşan filolarını, dünyanın en büyük uçak üreticilerinden The Boeing Company'den sipariş ettikleri 12 adet yeni nesil 737 tipi uçakla genişleteceklerini de kaydetti.

Uçakların 2008 yılından itibaren teslim edileceğini ifade eden Aybat, “Pegasus, bu uçaklarla Türkiye'nin en genç ve en geniş filosuna sahip özel havayolu kuruluşu olma yolunda ilerliyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!